Made-in-Europe.nu
PTC Creo 5.0

PTC Creo 5.0 integreert AM en Augmented Reality

PTC integreert in versie 5.0 van de CAD-software Creo niet alleen de functie topologie optimalisatie. Ook wordt het mogelijk om rechtstreeks vanuit Creo te 3D printen, zowel in metaal als kunststof. Daarnaast verkleint de software de kloof tussen de fysieke wereld en de digitale door Augmented Reality functionaliteiten aan Creo 5.0 toe te voegen.

 

Directe koppeling vanuit CAD naar bibliotheek Materialise

“PTC biedt momenteel enkele van de meest gevraagde technologieën op het gebied van Internet of Things (IoT) en augmented reality (AR), maar verloochent zijn wortels in de CAD-wereld geenszins. Het transformeert deze discipline door nieuwe technologieën en mogelijkheden aan Creo toe te voegen”, zegt John Mackrell, de bestuursvoorzitter van CIMdata.

 

Augmented Reality met IP bescherming

Versie 5.0 van de ontwerpsoftware introduceert vijf nieuwe mogelijkheden voor productontwerp. Een van de nieuwe functies is Augmented Reality. Ontwerpen kunnen eenvoudig omgezet worden naar een AR toepassing en dan worden gedeeld. Creo zorgt er daarbij voor dat externe gebruikers geen toegang hebben tot de CAD data. Hierdoor blijft IP beschermd ondanks dat men al in een vroeg stadium anderen kan laten mee oordelen over een nieuw product.

 

 

Topologie en 3D printen

Een andere nieuwe functie is topologie optimalisatie. De nieuwe Creo Topology Optimization Extension creëert automatisch geoptimaliseerde ontwerpen op basis van vooraf gedefinieerde doelstellingen en drempelwaarden, zonder gebonden te zijn aan bestaande ontwerpen en denkwijzen. Dit soort ontwerpen zijn dikwijls alleen maakbaar met 3D printen. Ook de additive manufacturing functie wordt verder geïntegreerd in Creo 5.0. Nieuw in Creo 5.0 is Creo Additive Manufacturing Plus Extension for Materialise, dat deze mogelijkheden uitbreidt naar metalen onderdelen. Dit maakt het mogelijk om rechtstreeks vanuit Creo voor productie geschikte onderdelen te printen. Deze uitbreiding stelt gebruikers daarnaast in staat om een verbinding te maken met de online bibliotheek met printdrivers en profielen van Materialise.

 

Mold Machining

PTC voegt verder aan Creo 5.0 toe de uitbreidingsmodule Creo Mold Machining ( voor high speed milling van matrijzen, elektrodes en prototypes) en Creo Flow Analysis om vloeistofstromen direct te simuleren. Creo 5.0 biedt daarnaast enkele productiviteitsverbeteringen, zoals een verbeterde user interface, volume helical sweeps (spiraalsweeps) en de mogelijkheid om geometrieën te creëren met schetsgebieden. Creo Collaboration Extension for Autodesk Inventor biedt bedrijven de mogelijkheid om te standaardiseren op één CAD-systeem. Verder ondersteunt Creo 5.0 nu de uitwisseling van zowel onderdelen als assemblages van en naar Autodesk Inventor.

 

Pin It on Pinterest