Made-in-Europe.nu
Okuma Laser EX

Okuma workshops LMD-technologie voor aerospace

Okuma organiseert vooruitlopend op de luchtvaartshow in Farnborough binnenkort twee aerospace workshops in het Okuma Centre of Excellence in Krefeld. De aandacht gaat uit naar 5-assig bewerken en de nieuwe Laser EX serie, de multitasking machines van Okuma met geïntegreerde AM technologie.

 

Samen met 5-assig bewerken in aerospacecentrum in Krefeld

De Okuma Laser EX machines met geïntegreerde TruDisk laser van Trumpf zijn met name voor complexe onderdelen voor de luchtvaartindustrie interessant. Turbine componenten kunnen bijvoorbeeld met inwendige koelkanalen worden gemaakt. Daarnaast kunnen ze ingezet worden voor reparatie van complexe delen. Met de laser kan immers materiaal worden opgelast (Laser Metal Deposition).

 

Laser Metal Deposition

Okuma benut in de nieuwe Laser EX serie de specifieke mogelijkheden van LMD maximaal. Tijdens de bewerking kan de machine namelijk automatisch van legering veranderen. Tot vier verschillende poederhoppers zijn beschikbaar in de machine. Hiervoor hoeft niet de nozzle te worden gewisseld. Okuma zet de laser daarnaast in voor het lokaal laserharden van de onderdelen. Dit zorgt eveneens voor een geringere vervorming van de features die op een bestaand onderdeel geprint worden. De Laser EX machines zijn voor de rest de multitasking machines zoals Okuma die al langer bouwt voor frezen, draaien en slijpen van uiteenlopende materialen.

 

5-assige strategie van HyperMill

Het tweede onderwerp dat tijdens de workshop aan bod komt, is 5-assig bewerken. In Krefeld staat onder andere het MU 10000H bewerkingscentrum waarop werkstukken tot 1 vierkante meter groot bewerkt kunnen worden. Het koppel van de spindel is hoog genoeg voor spaandebieten tot 1000 cm3. Samen met Open Mind is de hyperMill Maxx Machining strategie verder afgestemd op de 5-assige bewerkingscentra van de Japanse fabrikant. Tijdens de workshop demonstreren beide partijen hoe hiermee bewerkingstijden sterk verkort kunnen worden.
De workshops vinden op 23 en 24 mei plaats in Krefeld. Hier vind je meer informatie

Pin It on Pinterest