Made-in-Europe.nu
NCSimul

Hexagon koopt ontwikkelaar van NCSimul

Hexagon heeft opnieuw een strategische overname gedaan. Dit keer gaat het om de Franse softwareontwikkelaar Spring Technologies. Dat is de ontwikkelaar van NCSimul en NCSimul 4CAM, software waarmee je programma’s naar andere machines kunt sturen zonder CAM-data vrij te geven of opnieuw de NC-data door de postprocessor te halen. NCSimul biedt tevens mogelijkheden om het verloop van de bewerking realtime te monitoren, precies wat Hexagon zoekt op weg naar smart manufacturing.

 

Softwareontwikkelaar voor CNC machines belangrijke stap op weg naar de slimme fabriek

“Productie moet smart zijn willen we de volgende generatie producten kunnen produceren tegen lagere kosten”, zegt Ola Rollén, CEO van Hexagon AB. “De acquisitie van Spring Technologies versterkt onze Autonome Connected Ecosystemen strategie, die zal uitmonden in een slimme fabriek.”

 

Zonder post processor NC programma

NCSimul 4CAM is de vlaggeschipmodule van het Franse bedrijf, dat ooit gestart is met het schrijven van postprocessoren. Met de huidige generatie software legt men de basis voor toekomstige productiemodellen. De module NCSimul 4CAM maakt het mogelijk om programma’s naar CNC-machines te sturen met andere besturingen, zonder dat je je CAM-data prijsgeeft. Daarin zit immers dikwijls specifieke kennis over het maken van het product. De native CNC-programma’s die NCSimul 4CAM levert, zijn voldoende om de bewerkingen op de machine te kunnen doen, zonder dat de data te herleiden zijn tot CAD- of CAM-data. De software genereert een geverifieerde en geoptimaliseerde NC code. Ook als men op het laatste moment besluit om het product op een andere machine te maken, past de software automatisch het NC programma aan op basis van de verschillen tussen beide machines. Een programma gemaakt voor een machine met een Siemensbesturing wordt automatisch geconverteerd naar een Heidenhainbesturing. Input voor het Franse programma zijn de belangrijkste CAM-programma’s. Externe post processing is niet langer nodig.

 

 

Autonome ecosystemen bouwen

Hexagon motiveert de overname van Spring Technologies door te wijzen naar de rol die de Franse softwareontwikkelaar speelt in de digitalisering van de productieprocessen in de verspaning. De software optimaliseert de complete workflow, van simulatie, verificatie en optimalisatie van de gereedschapsbanen tot en met het beheer van de CNC machines. Hexagon bestempelt simulatie als een onmisbaar onderdeel in de autonome ecosystemen van de toekomst. “Machinesimulatie is essentieel om de fysieke en de digitale wereld met elkaar te koppelen om zo autonomie te creëren, een voorwaarde voor smart factory oplossingen”, zegt Ola Rollén. Gilles Battier, CEO en eigenaar van Spring Technologies, ziet de overname als de bevestiging dat zijn onderneming een van de meest innovatieve in deze sector is. De overname versterkt de positie van het bedrijf.

Spring Technologies wordt ondergebracht in de divisie Hexagon Manufacturing Intelligence. Twee jaar geleden heeft NCSimul 4CAM op de AMB de innovatie award gewonnen. Ook dit jaar doet het bedrijf mee aan de AMB 2018.

 

Pin It on Pinterest