Made-in-Europe.nu
Haimer safelock

Haimer en Boeing versterken strategische samenwerking

Haimer en Boeing hebben hun strategische samenwerking verder uitgebreid. De twee bedrijven zijn gezamenlijk als partner toegetreden tot het onderzoeks- en innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oregon, OMIC R&D. Hiermee krijgt de samenwerking die tien jaar geleden begon met de introductie van het Safe-Lock systeem van Haimer bij de vliegtuigbouwer, een nieuwe impuls.

 

Boeing voorkomt met Safe-Lock al tien jaar afkeur door loskomen frees

Haimer is al tien jaar strategisch partner van vliegtuigbouwer The Boeing Company. Dit heeft alles te maken met de introductie van de Safe-Lock, een door Haimer ontwikkeld concept om freesgereedschappen beter in de houder te klemmen.

 

’s Werelds grootste bewerkingscentrum voor titanium

Boeing heeft in Portland (Oregon) een van de grootste bewerkingscentra voor titanium ter wereld. Destijds was het percentage afkeur doordat snijgereedschappen uit de gereedschaphouder werden getrokken tijdens de zware bewerkingen, groot bij de fabriek van Boeing. Sinds de vliegtuigbouwer is overgestapt op het Safe-Lock systeem van Haimer, is geen enkele afkeur meer te wijten aan deze oorzaak. Dure productiefouten zijn dus te voorkomen, aldus Boeing. Dat heeft tegenwoordig een licentie van Haimer. Wereldwijd ondersteunt Boeing vijftien onderzoek- en ontwikkelcentra om deze gereedschapspantechnologie verder te promoten.

 

Versterking Amerikaanse maakindustrie

Het centrum in Oregon is het eerste in de VS waar de twee bedrijven samen optrekken. OMIC R&D richt zich niet alleen op de maakbedrijven die toeleveren aan Boeing. Het ondersteunt ook hogescholen en universiteiten waar werktuigbouwkundige engineers worden opgeleid. Andreas Haimer, president van het Duitse familiebedrijf, zegt: ”OMIC R&D is voor ons een ideaal platform om best practices te delen, waardoor Amerikaanse ondernemingen concurrerender worden” OMIC R&D wil met haar programma de binnenlandse maakindustrie in Oregon ondersteunen. Dat moet uiteindelijk tot een verdere groei van de verspanende industrie leiden.

 

Pin It on Pinterest