Made-in-Europe.nu

Vraag naar 3D metaalprinters overstijgt productiecapaciteit 3D Systems

De vraag naar 3D metaalprinters is groter dan de huidige productiecapaciteit van 3D Systems. Dat heeft de topman gezegd in een conference call met analisten over de Q3 cijfers.

 

Samenwerking met GF Machining Solutions zal groei verder aanjagen

 

CEO Vyomesh Joshi verwacht vooral veel van de nieuwe generatie 3D metaalprinters. De op de IMTS geïntroduceerde DMP Factory 500 bijvoorbeeld, waarvan de levering begin 2019 op gang zal komen. De Amerikanen hebben eveneens hooggespannen verwachtingen van de samenwerking met GF Machining Solutions. “Ik geloof dat deze samenwerking erg belangrijk wordt in een gemengde omgeving waar je ook de traditionele subtractieve bewerkingen hebt”, aldus VJ. GF Machining Solutions biedt volgens de CEO veel mogelijkheden om de positie van 3D Systems in deze markt te versterken. Tijdens de presentatie op de IMTS zei hij nog: “Samen met GF Machining Solutions gaan we echt productie maken met metaalprinten.” Hij ziet de technologie in enkele jaren van vooral prototypebouw naar echte serieproductie gaan. De Zwitserse machinebouwer zei op de beurs in Chicago ook voor 3D Systems machines te willen gaan bouwen.

 

Vyomesh Joshi (rechts) samen met Pascal Boillat, de topman van GFMS, bij de presentatie van de DMP Factory 500 in Chicago.

 

Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen rond de 3D metaalprinters van 3D Systems op 3D Print magazine 

 

Pin It on Pinterest