Made-in-Europe.nu

Hoe maak je nabewerken 3D geprinte stukken gemakkelijker?


Veel 3D geprinte metalen componenten vereisen een mechanische nabewerking. De manier waarop je het stuk 3D metaalprint heeft daar veel invloed op. Geometrie en printoriëntatie zijn twee belangrijke factoren, zal Tom Scharlaken, lector Mechanica aan Hogeschool Vives, tijdens Machineering laten zien.

Tom Scharlaken is een van de sprekers tijdens de Expertclassses op Machineering 2019 in Brussel. Hij presenteert er de resultaten van verschillende onderzoeksprojecten die aan de hogeschool in Kortrijk zijn gedaan naar het nabewerken van 3D print werkstukken in metaal. Hij maakt daarbij onderscheid tussen nabewerken om een werkstuk makkelijker te kunnen monteren en nabewerken voor hoge toleranties ten opzichte van de geometrie van het werkstuk.

Meer over dit onderwerp kun je lezen op 3D Print magazine

De Experclass van Tom Scharlaken over nabewerken 3D print stukken is op donderdag 28 maart om 16.00 uur op Machineering 2019. Tom Scharlaken is ook een van de AM experts die op Machineering bezoekers antwoord geeft op de vraag Can I print this? Hogeschool Vives organiseert overigens dit jaar de Metal 3D Challenge die nog steeds open staat voor inzendingen.

De AM activiteiten op Machineering (27-29 maart 2019 in Brussel Expo) worden georganiseerd door Flam3D. Kijk voor meer informatie over het programma en gratis toegangskaarten hier.

Pin It on Pinterest