Made-in-Europe.nu

Precisie frezen in nieuwe Heidenhain Application Center

Heidenhain heeft de bezoekers van de Demoweek een voorproefje gegevens van wat ze mogen verwachten van het nieuwe Application Center. Naast de dagelijkse seminars trekt vooral het 5-assig precisie frezen op de Hedelius Acura 65 de aandacht. Heidenhain demonstreert hoe dunwandig op deze 5-asser kan worden gefreesd en laat zien hoe je ook onbemand met 100% zekerheid passingsgaten freest.

Heidenhain heeft tijdens de Demoweek twee producten gefreesd op de nieuwe Hedelius Acura 65, die samen met partner Promas in het nieuwe Heidenhain Application Center is geplaatst. Het centrum heeft volgens Jaap Bazuin, directeur, meteen positieve reacties losgemaakt bij de bezoekers. De huidige CNC-machines hebben vaak meer mogelijkheden dan benut worden. Dat kunnen bezoekers nu live ervaren. “Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen”, zegt Paul Venema, Accountmanager Machine Tools.

Komende maanden staan al de eerste activiteiten op het programma in het nieuwe Application Center van Heidenhain in Ede.

Meetcyclus programmeren in TopSolid

Samen met Bemet demonstreerde Heidenhain het programmeren van een meetcyclus in TopSolid. Het gaat om een relatief eenvoudig werkstuk waarin echter een kritische H7 passing wordt gefreesd. De meetcyclus met de taster op de machine wordt geprogrammeerd via het CAM-pakket. Zo kan de meting na elke bewerking onbemand op de machine gebeuren. Is een passing niet aan de maat, kan – in een onbemande opstelling – de robot het onderdeel in een aparte bak wegleggen en wordt via de besturing in het programma hiervoor gecorrigeerd. De tweede demo toonde de mogelijkheden van Dynamic Precision, een van de opties voor precisie frezen in de Heidenhain TNC 640 besturing van de Hedelius machine, naast Dynamic Efficiency. De F1 wagen die uit aluminium werd gefreesd, bleef met twee dunne wanden van elk 0,15 mm wanddikte aan het blok vast zitten.

De miniatuur F1 racewagen bleef uiteindelijk met twee dunne wandjes van elk 0,15 mm aan het blok zitten.

Start Nederlandse TNC-club

Bezoekers hebben zich daarnaast kunnen aanmelden voor de Heidenhain TNC-club, die tijdens de Demoweek in Nederland officieel gelanceerd is. De groene Chesterfield in het Application Center staat symbool voor het idee achter de TNC-club. Verspaners die met de TNC besturing werken, kunnen laagdrempelig bij de trainers en de docenten terecht met hun praktische vragen. Ook gaat de Heidenhain TNC-club activiteiten organiseren, zoals workshops en demonstraties. Naast het basislidmaatschap is er een Premium lidmaatschap dat het eerste jaar €750 kost (daarna €500) en naast een gratis software optie en korting op trainingen recht geeft op een dag ondersteuning door een applicatie engineer op locatie. Tijdens de eerste dag van de Demoweek hebben zich al de eerste bedrijven lid gemaakt.

De komende maanden heeft Heidenhain samen met de partners in het Application Center al enkele activiteiten gepland.

De Chesterfield staat te wachten op de leden van de TNC-club. Wie neemt plaats?

1 comment

  • […] Heidenhain geeft de operator met de nieuwe TCN7 besturing de tools in handen die in de digitale werkplaats gevraagd worden. Alles is sterk gericht op de taken die de operator uitvoert. Een van de meest in het oogspringende functies in de besturing is integratie van StateMonitor, de Heidenhain software voor het acquireren van machine data. Nieuw is ook de digitale tweeling van de machine. De operator ziet op het bedieningsscherm een realistisch model van de CNC-machine voor het eenvoudig aanpassen van programma’s. De programma’s die de operators aan de machine programmeren met behulp van de digital twin, worden via StateMonitor op het juiste moment gestart. […]

Pin It on Pinterest