Made-in-Europe.nu

GF Precicast certificeert AM-proces voor vliegtuigonderdelen

Terwijl GF Machining Solutions vorige week tijdens de GF Solutions Days Europe de DMP Flex 350 metaalprinter demonstreerde, heeft zusterbedrijf GF Precicast geïnvesteerd in de AM technologie van 3D Systems. De Zwitserse toeleverancier aan industriesectoren zoals luchtvaart en energie, is bezig het AM-proces te certificeren voor structuurdelen voor vliegtuigen.

 

Het Zwitserse precisiegietbedrijf Precicast is een jaar geleden overgenomen door Georg Fischer, het moederbedrijf van GF Machining Solutions. Het produceert onder andere structuurdelen voor de luchtvaartindustrie. Dit is een van de toepassingen waarvoor het de beide 3D metaalprinters van 3D Systems inzet. GF Precicast ziet additive manufacturing als een kosten-effectief alternatief voor het gieten van super legeringen.

Zwitserse toeleverancier: metaalprinters 3D Systems alternatief voor gieten

De bouwkamer van de DMP 500 Factory

Middenin certificeringsproces

GF Precicast is vorig jaar een van de eerste bedrijven geweest die met de DMP Factory 500 metaalprinter aan de slag zijn gegaan. Dit is de grootste 3D metaalprinter van 3D Systems, speciaal bedoeld voor seriematige productie. De machine is geïntegreerd in de wokflow voor structuurdelen van de precisiegieterij. “We zitten nu midden in de certificering van deze componenten, geproduceerd met additive manufacturing”, zegt Paolo Gennaro, directeur van het Zwitserse bedrijf. Hij is enthousiast over de inpassing van de beide metaalprinters in het proces binnen de gieterij.

Solutions Days in Losone

De DMP Flex 350 die GF Machining Solutions vorige week in Losone demonstreerde, is de versie die bedoeld is voor maakbedrijven die hoogwaardige onderdelen willen printen met constante kwaliteit, maar geen seriematige AM-oplossing zoeken. De kwaliteit van de geprinte onderdelen is onder andere te danken aan het feit dat 3D Systems als enige gebruik maakt van vacuüm bouwkamer. Hierdoor is het zuurstofgehalte zeer laag (minder dan 25 ppm). De bidirectionele recoater in de machine zorgt voor een hogere productiviteit.

In 3D Print magazine staat een uitgebreider artikel over de nieuwe 3D metaalprinters van 3D Systems, die in de Benelux mede verkocht worden door GF Machining Solutions

Pin It on Pinterest