CAM-ontwikkelaar Open Mind toont op Moulding Expo in Stuttgart twee nieuwe features in hyperMill: Surface Precision Mode en Smooth Overlap. Beide nieuwe features zijn opties voor het nafrezen van 3D gevormde oppervlakken voor een ultra gladde afwerking. Daarnaast voegt hyperMill een nieuwe HPC-draaistrategie  toe: High Performance Turning.

Open Mind toont op Moulding Expo ook nieuwe features voor supergladde oppervlakken

Eind mei vindt in Stuttgart de nieuwe editie van Moulding Expo plaats, de vakbeurs voor de stempel- en matrijzenbouw. Hier toont Open Mind enkele nieuwe features die in de 2019.2 versie van het CAM-pakket hyperMill zitten. Naast de twee nieuwe opties voor het superglad nafrezen van 3D oppervlakken, is de draaifunctie een interessante innovatie in het CAM-pakket. Met name dan voor verspaners die met multitasking machines bewerken.

High performance draaien

Draaien is als nieuwe bewerking toegevoegd aan het hyperMill Maxx machining performance package. Hierdoor kan men innovatieve freesstrategieën voortaan combineren met HPC draaistrategieën, zodat men bij beide verspanende bewerking maximaal spaanvolume in korte tijd genereert. HPC draaien maakt aanzienlijke cyclustijdreductie mogelijk bij het voordraaien van het werkstuk, terwijl eveneens de slijtage aan het gereedschap minder is en er minder spanningen komen in zowel de machine als het snijgereedschap. Ook de nieuwe technologie voor het frezen van kamers is nu onderdeel van het Maxx Machining package. Met deze technologie worden de freesbanen voor het bewerken van kamers geoptimaliseerd voor hoge voedingsfrezen.

Basketbal hoepel: van 80 kg alu naar 1 kilo

Op Moulding Expo toont de CAM-ontwikkelaar een basketbal hoepel, gefreesd uit meer dan 80 kilogram aluminium. Van dit uitgangsmateriaal is echter 99,3 procent verspaand met een conische tonfrees van OSG. Het programma hiervoor is geprogrammeerd met de Maxx machining strategiën van hyperMill. Verder heeft Open Mind op de stand een Virtual Reality station.

Moulding Expo vindt van 21 tot en met 24 mei plaats in Messe Stuttgart

Pin It on Pinterest