Sandvik Coromant maatwerk

Sandvik Coromant laat sinds kort toe dat je via de website standaard snijgereedschappen aanpast aan specifieke eisen voor een bewerking. Levertijden worden hierdoor verkort. Sandvik Coromant wil met deze digitale dienst met name inspelen op de toenemende vraag naar maatwerk gereedschap oplossingen. Hierdoor kunnen bepaalde bewerkingen met één gereedschap worden uitgevoerd in plaats van meerdere nu.

“De wereld van de productie is aan het veranderen, met een toenemende noodzaak voor een grotere flexibiliteit op het gebied van gereedschappen” zegt Brian Davis, Manager Global Sales Processes, Sandvik Coromant. De producent van verspanende gereedschappen zet al langere tijd in op digitalisering. Nu gaat het duidelijk een stap verder. Davis noemt het aanbieden van deze optie om een maatwerk gereedschap te configureren een gewaagde stap. “Maar een stap waarvan we weten dat deze vele voordelen biedt.”

Kortere levertijd door digitalisering design- en bestelproces

Via de webbrowser standaard tool aanpassen

Tot nog toe ben je namelijk bij het bestellen van een maatwerk gereedschap afhankelijk van de vertegenwoordiger of het downloaden, invullen en opsturen van een fysiek formulier. Met alle vertragingen van dien. Sinds 1 april kunnen geregistreerde Sandvik Coromant klanten via de webshop een speciale functie in hun browser gebruiken. Via deze tool doorloop je in een beperkt aantal stappen het volledige proces van het aanpassen van een standaard snijgereedschap tot en met het bestellen. Dit zorgt voor een kortere levertijd. Ook zijn er meer producten beschikbaar voor een aanpassing. De nieuwe functie geldt ook voor het aanpassen van afsteek en groefsteek gereedschappen, frezen en gereedschapsystemen.

Niet standaard gatdiameter met één tool maken

Het meest voorkomende voorbeeld van een situatie waarin een maatwerk gereedschap nodig is, is wanneer een specifieke, niet standaard gatdiameter is gespecificeerd. Voor het produceren hiervan is doorgaans een initiële boorbewerking nodig, gevolgd door het kotteren tot de gewenste maat. Echter, door het uitvoeren van een kleine modificatie van een bestaande boor uit voorraad, kan de fabrikant het gat volgens de specificaties maken door slechts gebruik te maken van één boor.

Pin It on Pinterest