Made-in-Europe.nu

Siemens lanceert Sinumerik One op EMO 2019

Siemens toont op de komende EMO in Hannover de nieuwe generatie CNC-besturing, Sinumerik One. Deze besturing is digital native en daarmee volgens Siemens een sleutelcomponent in de digitale transformatie. Machinebouwers kunnen sneller nieuwe machines op de markt brengen; verspaners verbeteren hun productiviteit met Sinumerik One dankzij de digitale tweeling van zowel de machine, het product als het proces.

 

Sinumerik One omvat zowel hard- als software voor het genereren van een digitale tweeling. Machinebouwers kunnen dit gebruiken in de ontwikkeling van hun modellen. Deze kan samen met de bewerkingsprocessen compleet virtueel worden uitgewerkt, voordat de eerste machine gebouwd wordt. Kopers van de machines kunnen eveneens hun voordeel doen met de digitale tweeling die Sinumerik One genereert. Zij kunnen onderdelen virtueel bewerken op de digitale tweeling, bijvoorbeeld voor training maar ook om het proces te optimaliseren.

 

Volledig digital native besturing gebruikt maximaal de mogelijkheden van digital twins

 

Wolfgang Heuring , CEO Business Unit Motion Control, tijdens de presentatie van de nieuwe CNC besturing.

 

Primeur op 3D metaalprinter van Beam

Sinumerik One is een van de highlights die Siemens dit jaar op de EMO in Hannover gaat tonen. Om het idee praktisch handen en voeten te geven, toont Siemens samen met de fabrikant van 3D metaalprinters Beam de Module 250. Dit is de een van de eerste machines waarin de nieuwe Sinumerik One besturing geïntegreerd is. Bij 3D metaalprinten kunnen gebruikers vooraf het volledige proces simuleren met hetzelfde platform als waarop uiteindelijk de machine fysiek de producten maakt. Daartoe integreert Beam Siemens NX Virtual Machine in de standaard aanwezige NX CAM omgeving voor deze 3D metaalprinter. Andere machinebouwers die Sinumerik One al hebben getest zijn Fooke en Mikron.

 

 

Werkstuk analyseren tijdens bewerking

Een andere noviteit die Siemens presenteert op de EMO 2019, is AnalyzeMyWorkpiece, een nieuwe app voor het Edge computing systeem. De software monitort de productie en haalt tijdens de bewerking al een heleboel waarden uit de machinebesturing. De software vergelijkt deze autonoom met de referentiewaarden. Op die manier kan met AnalyzeMyWorkpiece al tijdens de bewerking de kwaliteit bewaakt en eventueel worden bijgesteld.

 

Groeiende datavolumes slim gebruiken

“Met onze uniek portfolio van digitale oplossingen, effenen we het pad voor de toekomst van de werktuigmachine-industrie en helpen we klanten nieuwe en uitgebreide manieren te vinden om snel groeiende datavolumes te gebruiken om hun productiviteit, kwaliteit en concurrentievoordeel te verhogen”, aldus Wolfgang Heuring, CEO van de Business Unit Motion Control. De basis hiervoor is de beschikbaarheid van een digitale tweeling die alle stappen van industriële productieprocessen met elkaar verbindt. “De kritische succesfactor is deze gegevens om te zetten in waardevolle kennis om de prestaties en flexibiliteit te verbeteren en de time-to-market te verkorten.”

De EMO vindt dit jaar van 16 tot en met 21 september plaats in Hannover

 

 


1 comment

Pin It on Pinterest