Made-in-Europe.nu
Chiron Taicang

Chiron bouwt 3 machinemerken onder één dak

Chiron heeft de nieuwe fabriek in het Chinese Taicang officieel geopend. De Taicang Innovation Factory is de eerste fabriek waar machines van de drie merken binnen de groep onder een dak worden geproduceerd: Chiron, Stama en Scherer.

Chiron heeft meer dan € 10 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fabriek in Taicang, waar het al langere tijd actief is. Inclusief de logistieke ruimten en de kantoren, beschikt het bedrijf er nu over 14.000 m2 meter, voldoende om jaarlijks zo’n 200 bewerkingscentra te bouwen. Afhankelijk van de vraag zijn dat machines van een van de drie merken, die in Duitsland zelf nog steeds vanuit eigen vestigingen werken.

Nieuwe fabriek in China officieel geopend

Samen met gasten en medewerkers tijdens de officiële opening.

Korter op de bal spelen

Bij de bouw in China is er veel geïnvesteerd om de fabriek te laten voldoen aan de internationale standaarden, onder andere op het vlak van milieu. Chiron heeft de fabriek in Taicang uitgebreid om in te spelen op de verwachte vraag vanuit de Chinese markt. Door in China te produceren, kan het concern sneller reageren op veranderingen van de lokale vraag in China. Korte levertijden zijn een van de eisen van de Chinese klanten. Volgens Markus Flik, CEO van de Chiron Groep, speelt China nog steeds een belangrijke rol in de wereldeconomie en blijft het land een sterk groeipotentieel houden. “De vraag naar hoogwaardige machines zal toenemen. Daarom is de Taicang Innovation Factory een belangrijkste strategische investering, waarmee we een lange termijn betrokkenheid bij China tonen.”

Investering in automatiseringskennis

Chiron gaat in Taicang verder investeren in het uitbreiden van de lokale kennis op het vlak van automatisering en R&D. Dat gebeurt door kennisuitwisseling tussen Duitse en Chinese teams en door intensieve scholing van het lokale team in China. Dit wordt met name gedaan om met het lokale team beter in te kunnen spelen op de vraag naar turn key projecten, vaak met een hoge mate van automatisering.

Nieuwe fabriek in Duitsland

Chiron bouwt ondertussen ook nog een nieuwe fabriek vlakbij het hoofdkantoor in Tuttlingen. Deze investering in de Chiron Precision Factory bedraagt € 30 miljoen en is de grootste investering in de historie van de onderneming. Hier is een capaciteit gepland van 450 machines per jaar. De nieuwe fabriek zal later dit jaar in gebruik worden genomen.

In Nederland kun je voor machines van de Chiron Group terecht bij Oude Reimer.

Pin It on Pinterest