Made-in-Europe.nu

KMWE Toolmanagers neemt KGS Tools over

KMWE Toolmanagers zet een flinke stap in de realisatie van de groeiambitie. De overname van branchegenoot KGS Tools in Tilburg brengt de doelstelling om tegen 2022 de omzet te verdrievoudigen, dichterbij. Door de overname ontstaat de grootste herslijper snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende industrie in de Benelux. KMWE Toolmanagers neemt alle vakmensen, productiecapaciteit en kennis van KGS over.

 

Overname past in groeiambitie; grootste herslijper snijgereedschappen

Het Tilburgse familiebedrijf is al ruim 50 jaar actief. Eigenaar Tijn Kruissen, zoon van de oprichter, bezit daarnaast nog het bedrijf SCT, een producent van hardmetalen frezen voor de metaalbewerkende industrie. Deze worden wereldwijd via dealers verkocht. Hij wil zijn aandacht daarop concentreren en was daarom op zoek naar een geschikt bedrijf om KGS over te nemen. “Ik ben erg tevreden dat het KMWE Toolmanagers is geworden. We hebben heel lang met elkaar gesproken en ik ben ervan overtuigd dat dit een goede oplossing is voor de medewerkers van KGS en voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf.” Salesmanager Jorg Michiels van KMWE Toolmanagers ziet KGS Tools als een mooie aanvulling. “KGS is een grote speler in de Benelux en heeft een klantenkring in een regio waar wij nog niet zo sterk aanwezig waren.

 

Beide bedrijven vullen elkaar aan

Directeur-eigenaar Corné Michiels van KMWE Toolmanagers zegt blij te zijn met de extra productiecapaciteit die de onderneming nu krijgt. Het wordt de grootste herslijper snijgereedschappen in de Benelux. “Hoewel we in Eindhoven de afgelopen jaren flink hebben geïnvesteerd, lopen we hier toch tegen onze grenzen aan. Nu kunnen we de productiecapaciteiten in Eindhoven en Tilburg bundelen.” Voorlopig blijft de vestiging in Tilburg bestaan. KGS voegt ook qua technologie iets toe. Het maakt bijvoorbeeld bestuckte gereedschappen: hierbij wordt een hardmetalen tand in een stalen body van een speciaal (profiel) gereedschap gesoldeerd, wat met name interessant is bij grotere gereedschappen die anders veel te duur zouden worden. “Zulke gereedschappen kochten we tot nu toe in, wat meestal langere levertijden betekende”, aldus Jorg Michiels. “Nu hebben we dat in eigen hand. Anderzijds is KMWE Toolmanagers importeur en dealer van diverse hoogwaardige gereedschapsfabrikanten. Deze producten komen nu ook allemaal voor de klanten van KGS beschikbaar.”

 

Ambitieuze groeidoelstelling

KMWE Toolmanagers wil in 2022 de omzet bijna verdrievoudigen ten opzichte van 2018. Dat wil het realiseren door autonome groei en gerichte acquisities. De overname van KGS betekent een flinke stap in de goede richting. “Door de schaalvergroting kunnen we blijven investeren in de nieuwste technieken en ontwikkelingen en nieuwe concepten”, vertellen vader en zoon Michiels. “De doelstelling is het bieden van een totaalpakket aan verspanende klanten in de hout-, metaal- en kunststofindustrie. Daarbij vormen de kunststoffen een relatief nieuwe markt voor ons. We hebben recent een aantal speciale gereedschappen ontwikkeld om ook deze markt goed te kunnen bedienen.”

FOTO: van links naar rechts Margaretha Michiels, Corné Michiels, Tijn Kruissen, Marlon Michiels en oJrg Michiels.

 

 


Pin It on Pinterest