Puma SMX 2600ST

Doosan gaat flink uitpakken op de EMO 2019 in Hannover. Van de 21 CNC-machines die het in Hannover toont, zijn er zes nieuw. Een aantal wordt met eigen automatisering getoond; multitasking is een belangrijk thema. En als klap op de vuurpijl komt Doosan met een eigen besturing, iDOO Control.

 

Doosan heeft tijdens de EMO Preview in Hannover alvast het tipje van de sluier gelicht. Los van de nieuwe machines zal Doosan concrete toepassingen tonen die klanten op hun multi tasking machines van de Koeraanse machinebouwer realiseren.

Barron Engineering uit Harderwijk voorbeeldklant voor Koreaanse machinebouwer

 

Van 1.000 naar 12.000 producten

Daaronder is er ook een Nederlandse toepassing, zo kondigde Grace Kim, Deputy General Manager Overseas Marketing Team, in haar pitch aan. Barron Engineering in Harderwijk heeft samen met Dormac CNC Solutions en Doosan de productiviteit flink verbeterd met de Puma MX en Puma SMX van Doosan. De Doosan Puma SMX, voorzien van twee robots, is de meest recente investering door de producent van wielnaven voor de meest veeleisende motorcrossers in de wereld. “Dankzij multitasking machines heeft het bedrijf de productie vergroot van 1.000 naar 12.000 stuks”, aldus Kim.

 

Doosan nam dit jaar voor het eerst deel aan de pitches tijdens de EMO preview voor de vakpers. Grace Kim presenteerde in twee minuten de highlights van de Doosan stand op  de komende EMO 2019.

 

Uitbreiding SMX lijn

Op de EMO toont Doosan de nieuwe uitbreiding van de Puma SMX-lijn, de SMX 2600 ST en de SMX3100ST. Dit multitasking centrum is voorzien van een onderste turret waarmee eveneens zowel gedraaid als gefreesd kan worden. Met name bij de productie van kleinere batches kan de bewerkingstijd tot wel 75% verkort worden op de nieuwe machine.

 

Complete lijn 5-assers

Doosan toont daarnaast op de EMO 2019 een complete lijn 5-assige bewerkingscentra: de DVF 5000, DVF 6500 en DVF 8000. De eerste van deze reeks is uitgerust met een 500 mm grote draaitafel en een spindel met maximaal 18.000 omwentelingen per minuut. De DVF 6500 en 8000 hebben enkele extra’s, zoals de mogelijkheid om onderdelen te draaien. Ook kan het gereedschapmagazijn vergroot worden naar 120 stuks.

 

Doosan wil meer eigen automatisering

De komende jaren wil Doosan meer eigen automatiseringsoplossingen in de markt gaan zetten. Daarbij wordt voorrang gegeven aan de ontwikkeling van oplossingen waarmee ook kleinere bedrijven hun capaciteit kunnen vergroten door te automatiseren. De co-bots die Doosan vorig jaar heeft geïntroduceerd, zijn hier een voorbeeld van. De iDOO Control is een eigen NC-platform, waarmee Doosan de stap zet naar Industrie 4.0 oplossingen zoals het monitoren van de productie op de verschillende machines. Ook dit moet bijdragen aan een hogere productiviteit in combinatie met lagere kosten.

 

Pin It on Pinterest