Made-in-Europe.nu

Additive Industries verkoopt zes metaalprinters aan US klant

Een Amerikaanse klant van Additive Industries slaagt erin met de Metalfab1 3D metaalprinter seriematig componenten te printen met een diameter groter dan 420 mm en een hoogte van 400 mm. Elk onderdeel weeg 180 kilogram. De klant is zo tevreden met de Nederlandse 3D metaalprinter, dat hij er zes heeft bijgekocht.

Deze order van zes Metalfab1 AM-systemen is voor Additive Industries de grootste order tot nog toe. De Amerikaanse klant uit de luchtvaartindustrie heeft al vier Metalfab1 systemen in gebruik. Tegen eind van dit jaar staan er in de fabriek in Californië tien 3D metaalprinters van het Eindhovense bedrijf. En de kans bestaat dat dit aantal in 2020 nog verder wordt uitgebreid. “Dit onderdeel is waarschijnlijk het grootste, meest complexe onderdeel ooit op een laser powderbed fusion systeem in serieproductie geproduceerd”, zegt Shane Collins, directeur Additive Industries North America.

Groei gaat versnellen

De snelle groei in Noord-Amerika komt volgens Daan Kersten, CEO van Additive Industries, door de focus op de lucht- en ruimtevaartindustrie. “We verwachten dat deze groei versnelt zodra onze klanten hun applicaties bekend maken en méér maakbedrijven zien welke grote, complexe onderdelen gemaakt kunnen worden met de Metalfab1 uit titanium, aluminium, staal en nikkelgebaseerde legeringen.”

Lees meer over deze order voor Additive Industries op 3D Print magazine

Pin It on Pinterest