Made-in-Europe.nu

Orderfox.com start met abonnement voor maakbedrijven

Orderfox.com, het B2B platform voor de verspanende industrie, voert met ingang van september een abonnementsstructuur in voor de toeleveranciers die orders via het platform binnenhalen. “We hebben tot deze stap besloten zodat Orderfox.com ook in de toekomst een onovertreffelijk efficiënt netwerk blijft, dat de CNC-industrie voor de komende uitdagingen fit maakt”, zegt David Felsmann, CEO.

Orderfox.com heeft deze inkomstenbron volgens hem nodig omdat het inkopers en CNC-toeleveranciers een B2B platform biedt waarop ze rechtstreeks met elkaar communiceren, zonder dat er provisiekosten tegenover staan. Orderfox.com onderscheidt zich daarin van andere platformen, die dikwijls de orders aannemen en daar provisie over berekenen.

We willen ook in de toekomst het meest efficiënte netwerk blijven

Meer dan 13.000 bedrijven
Het platform, dat wil uitgroeien tot de grootste online community voor de CNC-industrie wereldwijd, werd twee jaar geleden op de EMO gelanceerd. Op dit moment hebben inkopers via Orderfox.com toegang tot meer dan 13.000 CNC-productiebedrijven met uiteenlopende technologieën. Maakbedrijven vinden maandelijks honderden potentiële opdrachten, die precies passen bij hun machinepark. Inkopers kunnen hun sourcing- en inkoopprocessen met de verschillende tools vereenvoudigen en goedkoper maken.

David Felsmann, CEO Orderfox.com: community erkent dat ons platform hen kosten bespaart.

Kostenbesparing en businesskansen vergroten via B2B platform
“We willen de dagelijkse tool voor zowel inkopers als CNC-maakbedrijven worden en we ondersteunen hen met geautomatiseerde processen”, zegt Felsmann. Het platform wil de functionaliteiten nog verder gaan uitbouwen. Volgens hem is Orderfox.com succesvol doordat de community erkent dat deze manier van zaken doen kosten bespaart en tegelijkertijd wereldwijde businesskansen biedt. Door strategische partnerschappen (zoals met Mikron, Chiron, Index Traub en Citizen) aan te gaan en het verkoopnetwerk verder te versterken, wil Orderfox.com in de toekomst verder groeien. Onlangs kreeg het platform nog het kwaliteitskeurmerk Marktplaats voor de CNC-branche van de Duitse vakorganisatie voor inkopers BME (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.). Het platform voldoet voor 94 procent aan de testcriteria die BME stelt, onder meer wat betreft gebruiksgemak, kwaliteit en veiligheid.

Kortingssysteem voor toeleveranciers
Overigens zegt David Felsmann in een toelichting op de abonnementen, dat Orderfox.com dit najaar een kortingssysteem voor de maakbedrijven introduceert. Daarmee kunnen de bedrijven hun abonnementsgeld fors verlagen.

David Felsmann gaat dieper in op de rol die Orderfox.com wil spelen in een breder artikel over B2B platformen voor de verspanende industrie dat deze maand in Solutions Magazine verschijnt.. Deze editie verschijnt op 10 september.

Pin It on Pinterest