Made-in-Europe.nu

Hyundai-Wia: première Pallet Line System voor flexibele automatisering

Hyundai-Wia lost op de EMO 2019 direct te belofte in om met meer eigen automatiseringsoplossingen naar de Europese markt te komen. In Hannover is voor de eerste keer in Europa het Pallet Line System te zien. Dit is een eigen FMS-systeem met 12 tot 72 palletplaatsen voor flexibele automatisering.

De opstelling zoals deze in Hannover wordt gedemonstreerd, bestaat uit een magazijn met ruimte voor 12 pallets (630 bij 630 mm), een laadstation en het horizontale bewerkingscentrum HS6300 (met Fanuc besturing), precies het machinetype uit de lijn horizontale bewerkingscentra waarvan Dymato er de meeste in Nederland heeft verkocht.

Beperkt ruimtebeslag
Doordat Hyundai Wia de pallets in twee lagen boven elkaar opslaat, blijft de ruimte die de totale productiecel in beslag neemt beperkt, ondanks de opslagcapaciteit van 12 grote pallets. Het programmeren van het systeem gebeurt met de Pallex-software van Hyundai-Wia. Deze bewaakt ook de standtijd van gereedschappen en geeft inzicht in de stand van de productie.

Goede combinatie voor de Nederlandse markt
“Een goede combinatie voor veel Nederlandse job shoppers” zegt Theo Coffeng, directeur van Dymato, de Nederlandse dealer voor Hyundai Wia. “Voor kleinere en middelgrote bedrijven die de stap naar flexibele automatisering nog moeten maken, is dit een professioneel systeem.” Theo Coffeng heeft het automatiseringssysteem al bij meerdere Nederlandse klanten onder de aandacht gebracht. In combinatie met het horizontale bewerkingscentrum vindt hij het een typische oplossing voor de high mix low volume markt waarin de meeste Nederlandse toeleveranciers opereren.

Hyundai Wia levert het PLS-systeem ook met andere palletformaten, zoals 500 bij 500 (voor de HS5000) en 800 bij 800 (voor de HS8000). Daarnaast is er een extra gereedschappenmagazijn leverbaar.

Pin It on Pinterest