Dassault Systèmes heeft de omzet in het derde kwartaal opgevoerd met 10% en de winst per aandeel met 16%. Deze groei is te danken aan de omzet uit 3DExperience software. Grote partijen uit zowel de luchtvaart- als automobielindustrie stappen hierop over.


De omzet van Dassault Systèmes is in het afgelopen kwartaal gestegen naar € 914,8 miljoen euro, 10% meer dan een jaar eerder. Het 3DExperience-platform, waarop de onderneming een breed scala aan veelal geïntegreerde software-oplossingen aanbiedt, groeide met liefst 32%, onder andere doordat grote klanten zoals Toyota Motor Corporation en Lockheed Martin besloten hebben te gaan standaardiseren op het platform. Die stap hebben ze in het afgelopen kwartaal aangekondigd.

40.000 Toyota-medewerkers gaan samenwerken via platform

Bij Toyota betekent deze beslissing dat wereldwijd 40.000 medewerkers met elkaar gaan samenwerken via het 3DExperience-platform. Dassault Systèmes en de Japanse autofabrikant werken al lang samen en hebben in 1999 samen PLM bedacht. Nu zet de autofabrikant de stap naar het onlineplatform. “Nu gaan zij ons 3DExperience-platform adopteren voor de ingrijpende transitie van een autofabrikant naar een mobility experience bedrijf”, zegt Bernard Charlès, Dassault Systèmes’ Vice Chairman en Chief Executive Officer. Duurzame innovatie van klantervaringen en businessmodellen is in zijn ogen een strategische noodzaak in de 21e eeuw.

Bernard Charlès
Bernard Charlès.

Easy to use

Het 3DExperience platform groeit qua oplossingen steeds verder: van ideevorming en productontwikkeling tot en met productie en levering. Dassault Systèmes legt daarnaast veel aandacht op het bouwen van veilige internetplatformen voor de industrie. Komend jaar gaat het bedrijf zich met de platform-oplossingen ook nadrukkelijker op het MKB richten. Begin dit jaar zei de Franse topman van het concern op Solidworks World dat deze markt de voorbije decennia onvoldoende bediend is met ERP en software voor het aansturen van de productie, omdat de systemen die er zijn te complex zijn. “Wij kunnen waarde leveren door easy to use, goedkopere en betere oplossingen te bieden.”

Solidworks2020

Met Solidworks2020 integreert het concern het gebruiksgemak van het 3DExperience-platform met het gebruiksgemak van Solidworks in het nieuwe 3DExperience.works aanbod. Dat is met name bedoeld om het MKB in de maakindustrie ook de mogelijkheden van de geavanceerde softwareoplossingen te bieden. Deze cloudgebaseerde oplossingen zijn respectievelijk 3D Sculptor, gebaseerd op de xShape modelleerapplicatie, 3D Creator met xDesign voor parametrisch modelleren, 3D Component Designer (datamanagement), Project Planner en Structural Professional Engineer (voor simulaties). “Behalve Solidworks te verrijken met nieuwe en betere functies breiden wij het ook uit naar de cloud via het 3DExperience-platform”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van Solidworks. “Het daarop aanwezige portfolio biedt organisaties alle benodigde applicaties en de samenwerkingsomgeving om in het huidige Industrie 4.0 tijdperk op een nieuwe wijze producten te bedenken, te innoveren, samen te werken en te produceren.”

2 gedachten over “3DExperienceplatform stuwt winst Dassault Systèmes

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest