Made-in-Europe.nu
Yasda PX30I

GSM in Haaksbergen investeert in Yasda PX30I

GSM in Haaksbergen heeft geïnvesteerd in een Yasda PX30I 5-assig bewerkingscentrum. De toeleverancier van precisie-onderdelen is hiermee de eerste in Midden- en Oost Nederland die over de Japanse precisiemachine beschikt. GSM gaat de Yasda machine inzetten als vervanger van het slijpen van bepaalde producten van gehard materiaal waar µm nauwkeurigheden vereist zijn.


Op de EMO enkele weken geleden in Hannover bleek nog eens duidelijk hoe succesvol Yasda in de de regio Eindhoven is. Bij GSM in Haaksbergen is het ultra precieze 5-assig freesbewerkingscentrum met automatisering inmiddels enkele weken in gebruik, waarmee het bedrijf de primeur voor Oost- en Midden Nederland heeft. De reden voor deze investering is, zegt directeur Thomas Huirne, dat de hoge nauwkeurigheden een steeds grotere rol spelen bij de toeleverancier aan onder andere de medische-, gereedschappen- en halfgeleiderindustrie.

Geharde precisieonderdelen nafrezen

“Door de hoge nauwkeurigheden en grote stabiliteit is deze machine voor ons ook uitermate geschikt om geharde precisieonderdelen in de μm-sfeer na te frezen in plaats van te slijpen”, zegt Thomas Huirne. Yasda spreekt zelf over een te behalen 5-assige simultane cilindriciteit van 3,1 μm gemeten volgens de NAS979 standaard, aldus Yasda-importeur de Ridder THO. Kenmerkend voor de Yasda machines is dat alle pasvlakken handgeschraapt worden en dat ze gebouwd worden in een uiterst stabiele symmetrische portaalconstructie. Bovendien worden de spindel, spindelmotor, B,- en C-as (beide direct drive), lagers en koelwaterreservoir gekoeld middels een gesloten oliecircuit, waardoor de machine thermisch zeer stabiel is. GSM heeft de Yasda machine net als de andere machines in een volledig geconditioneerde ruimte staan. De Yasda machine (gewicht 19 ton) staat bovendien op een geïsoleerde fundatie.

Stanaard geschikt voor 24/7 productie

De Yasda PX30I is standaard geautomatiseerd met een 33-voudig palletwisselsysteem  en 314-voudig gereedschapsmagazijn. “In combinatie met de gereedschapsbreukdetectie en uitgebreide softwarefuncties is het bewerkingscentrum dus uitermate geschikt voor 24/7 onbemande productie” aldus Thomas Huirne.

Lees hier het achtergrond artikel over het Yasda PX30I bewerkingscentrum


Pin It on Pinterest