Made-in-Europe.nu
Kennamatel AM

Kennametal biedt complete AM-oplossingen aan

Kennametal start een Additive Manufacturing business unit. Onlangs maakte het al bekend de launching customer te zijn voor ExOne nieuwe metaalprinter, de X1 25Pro. Kennemetal ziet binder jetting AM als dé technologie voor de hoogwaardige slijtvaste legeringen die het produceert in poedervorm.

Eerste klanten in de olie- en gasindustrie

Kennametal is al enige tijd bezig ervaring op te doen. Zo heeft het onlangs nog een 3D geprint kottergereedschap gepresenteerd, dat de helft lichter is van de huidige variant. De nieuwe divisie baseert zich op deze ervaring aangevuld met de eigen materialen die het concern ontwikkelt en produceert. De slijtvaste kobalt-chroom legering Stellite is hier een voorbeeld van. Deze poeders worden aangepast voor 3D metaalprinten. Daarmee kan de business unit klanten een complete oplossing uit eigen huis aanbieden. Kennametal AM heeft de eerste producten al aan derden geleverd in de olie- en gasindustrie. De focus ligt op AM oplossingen met een grote groeipotentie. Kennametal is de launching customer voor de X1 25Pro van ExOne.

Een component voor de energie-industrie die Kennamatel heeft geprint met het Stelllite slijtvast metaalpoeder.

Lees meer over deze stap op de website van 3D Print magazine

Foto: het kottergereedschap dat Kennametal ontwikkeld heeft, gebruik maken van additive manufacturing. Hierdoor is het gewicht gehalveerd.

Pin It on Pinterest