Made-in-Europe.nu

Slimme roosterfunctie in RFA-Connect

Een IP-camera in een robotcel integreren is niet zo bijzonder. RFA gaat met de nieuwe RFA-Connect module een stap verder. In de software is een roosterfunctie geïntegreerd. Daarmee worden meldingen automatisch naar de smartphone van de medewerker gestuurd die dienst heeft. Onbemand produceren wordt hiermee wel bewaakt produceren.


RFA heeft de nieuwe RFA-Connect voor het eerst gedemonstreerd op de Metavak. Met de nieuwe softwaremodule betekent onbemand produceren niet langer onbewaakt produceren. Via de camera en de meldingen houdt de operator die dienst heeft, vanaf afstand zicht op wat er in de machine gebeurt.

Bij een storing wordt automatisch een video van de laatste 30 seconden getoond.

Bij storing video van 30 seconden

Gaat er onverhoeds iets mis, bijvoorbeeld de perslucht valt weg, dan stopt de machine. Door RFA-Connect wordt de gebruiker hiervan via een melding op de smartphone op de hoogte gebracht. Er wordt gemeld welke verstoring heeft plaatsgevonden. Daarnaast wordt automatisch een video gestuurd van de laatste 30 seconden van de productie. De medewerker kan dus vanaf afstand direct zien wat er mis is gegaan.

Automatisch naar de medewerker van dienst

In de RFA-Connect software is een roosterfunctie beschikbaar. Door op verschillende dagen en tijdstippen bepaalde verbonden telefoons in te roosteren, wordt voorkomen dat altijd dezelfde medewerker de meldingen ontvangt. De meldingen gaan alleen naar de operator die op dat moment wachtdienst heeft.

Analysetools

RFA integreert verder in de nieuwe software een aantal analysetools. De productiegegevens over een bepaald tijdvak worden in overzichtelijke grafieken getoond. Met deze informatie kan de effectieve inzet van de robotlader gemeten worden. De RFA-Connect module is een uitbreiding op de bestaande RFA-Raster software voor de beladingsrobots van RFA.


Pin It on Pinterest