De Japanse gereedschappenfabrikant MMC Hitachi Tool heeft een Benelux-vestiging geopend. Onder de merknaam Moldino Benelux gaat men de Nederlandse en Belgische verspanende industrie een concept van tooling en procesoptimalisatie aanbieden om daarmee de productiviteit te verhogen. De focus ligt op de mold and die industrie en precisieverspaning.


Om de markt in de Benelux voorzichtig af te tasten, heeft Moldino Benelux zich voor het eerst gepresenteerd op de Kunststoffenbeurs. “Volgend jaar presenteren we ons groter op de TechniShow 2020”, zegt Haico Kaspers, New Business Developer Benelux. Dan kan de hele verspanende industrie kennismaken met het Japanse concern. Om de Belgische en Nederlandse markt goed te kunnen bewerken, is er inmiddels in Valkenswaard een vestiging geopend. Deze zal komende jaren verder uitgebreid worden. Het Europese hoofdkantoor staat in Hilden, vlakbij Düsseldorf. Hiermee wordt nauw samengewerkt.

Moldino Benelux betreedt de markt niet enkel met tooling, maar met concept voor procesoptimalisatie

Production50 optimaliseert verspaningsproces

MMC Hitachi Tool ontwikkelt en produceert boor- en freesgereedschappen voor zowel zacht als hard bewerken in onder andere de stempel- en matrijzenindustrie. Het Japanse bedrijf bestaat al meer dan 80 jaar. Sinds 2017 opereert de gereedschappenfabrikant in Europa onder de merknaam Moldino, een samenvoeging van mold, die en innovation. Met name het feit dat de Beneluxmarkt zich op een technisch hoog niveau bevindt, spreekt de gereedschappenfabrikant aan. “Door het hoge niveau van technische expertise in de Benelux zien we een groot potentieel om klanten te ondersteunen met onze hoogwaardige gereedschappen en ons proces optimalisatie concept Production50”, zegt Haico Kaspers.

Hogere productiviteit, minder machine-uren, lagere kosten

De laatste jaren is buiten de Benelux al veel ervaring opgedaan met het Production50 concept. Gemiddeld bedragen de gereedschapskosten in verspaning slechts zo’n 5% van de totale maakkosten; 70% van de kosten zit in machine-uren, arbeidsloon en energie. Desalniettemin kun je met de juiste gereedschappen deze grote kostenposten wel degelijk beïnvloeden. “Een hogere productiviteit betekent dat je meer producten van je machine afhaalt en dus minder machine-uren nodig hebt, minder arbeidskosten en een lager energieverbruik”, legt Haico Kaspers uit.

In 9 stappen naar een efficiëntere productie

Moldino
Moldino beschikt over een eigen locatie in Valkenswaard.

Moldino is dan ook niet op zoek naar de levering van gereedschappen voor een enkele bewerking. Het zoekt juist verspanende bedrijven die op zoek zijn naar een partner die een totaaloplossing heeft om via slimme verspaningsstrategieën en bijbehorende gereedschappen de efficiency te verhogen. Het doel is de productie zodanig te organiseren, dat stempels en matrijzen sneller geproduceerd worden en dus efficiënter. Dat is de kern van het Production50 concept. Daarvoor doorlopen de experts van Moldino 9 stappen: beginnend bij het opnemen van de actuele status in de verspanende productie, het ontwikkelen van op maat gemaakt concept voor procesoptimalisatie tot en met berekenen van de winst en het duurzaam implementeren van nieuwe processen.

Haico Kaspers ziet voor dit concept ook kansen in andere segmenten van de verspanende industrie, zoals de precisie-industrie en andere subsectoren. “Ook daar kunnen we een bedrijfsmatig voordeel behalen met onze gereedschappen en ons P50 optimalisatieconcept.”

Pin It on Pinterest