De lancering van 3D Hubs in Frankrijk vond in Parijs plaats (foto 3D Hubs).

3D Hubs breidt uit naar de Franse markt. Het platform voor maakbedrijven is vanaf deze week ook beschikbaar voor Franse engineers die gebruik willen maken van het wereldwijde netwerk van het Nederlandse bedrijf. Mede-uitvinder van de iPhone en Nest, Tony Fadell, stapt bovendien in als investeerder.


Uitgerekend in de week waarin het Amerikaanse Xometry aankondigt het Europese platform Shift over te nemen, maar het Amsterdamse 3D Hubs de entree op de Franse markt. Er komt dus zeker beweging in de Europese markt voor online platformen voor maakdelen, waar tot nog toe kleinere spelers min of meer onder de radar posities hebben opgebouwd. 3D Hubs wil nu sterk gaan groeien in de Franse markt. Voor eind 2020 wil het netwerk op z’n minst 1 miljoen maakdelen voor Franse bedrijven leveren.

De lancering van 3D Hubs in Frankrijk vond in Parijs plaats (foto 3D Hubs).

Met het platform kunnen Franse engineers doorlooptijden verkorten, doordat ze via een muisklik toegang krijgen tot het netwerk van maakbedrijven dat inmiddels bij 3D Hubs is aangesloten. En daar zou Tony Fadell, een van de mede-uitvinders van succesnummers als de iPod en iPhone en Nest, gebruik van hebben gemaakt als deze platformen destijds hadden bestonden, schrijft hij in een blogpost op 3D Hubs. “3D Hubs zou een essentiële inkoopbron zijn geweest. In plaats van weken wachten op modellen en prototypes, met 3D Hubs online prototyping en maakplatform, kunnen engineers hun ideeën in enkele dagen omzetten in objecten.” Fadell leidt tegenwoordig Future Shape, een investeringsfonds met de hoofdzetel in Parijs.

Nieuwe financiële topman

3D Hubs maakt daarnaast bekend een nieuwe financiële topman te hebben aangetrokken. Marnix Berghs, in het verleden betrokken bij onder andere TravelBird en de laatste jaren bij C.H. Robinson (technologie platform voor uitbesteedde logistiek en supply chain management). Hij gaat samen met Robert Schouwenberg, de nieuwe CEO, 3D Hubs door de volgende fase leiden.

Omslag naar B&B platform

3D Hubs heeft afgelopen jaar de omslag gemaakt van een platform gericht op 3D printen en consumenten naar een B2B platform voor de hele maakindustrie. Het biedt veel verschillende maaktechnieken aan via het online platform.

Pin It on Pinterest