RoboJob Tower

RoboJob opent in januari 2020 een eigen vestiging in Duitsland in gebruik. Met meer dan 300 installaties tot nog toe is Duitsland momenteel de grootste markt voor de Vlaamse automatiseerder. Daarom heeft RoboJob in Lehrensteinsfeld, tussen Heilbronn en Stuttgart, een eigen vestiging, onlangs een eigen vestiging in gebruik genomen.


“Wij willen onze klanten de best mogelijke service bieden en daartoe is een logische volgende stap een Duits sales en service center. Met de opening van ons Technologiecentrum is het de bedoeling om de volledige ondersteuning van onze klanten in Duitsland van hieruit te doen. Er zullen dan ook nog verschillende Duitse collega’s bijkomen”, zegt Jelle De Roovere, zaakvoerder RoboJob Deutschland GmbH, over de reden om een eerste buitenlandse vestiging te openen.

RoboJob
In januari 2020 opent RoboJob de Duitse vestiging.

In een van de snelst groeiende regio’s

Het Technologiecentrum is al een maand actief en biedt behalve 220 m² bureauruimte ook vergaderzalen, een Spare Part Center en een showroom van 650 m². Met Lehrensteinsfeld als locatie, kiest Robojob voor een vestiging in het hart van een van de snelst groeiende industrieregio’s in Duitsland, met goede aansluitingen richting alle andere regio’s. In de nabijheid van Stuttgart bevinden zich grote automobielfabrieken, tientallen machinebouwers en ontelbare toeleveranciers van frees- en draaidelen. RoboJob is al sinds 2013 actief in Duitsland. Onder de Duitse klanten bevinden zich bedrijven zoals Schunk, Gerhard Schubert en Weber Hydraulik. Volgens Jelle De Roovere begint de Duitse metaalindustrie aan de transformatie richting manarme productie van kleinere series.

Productie vergroot

Om aan de groeiende vraag naar de robot laadsystemen te voldoen, heeft RoboJob recent de productie in Heist-op-den-Berg vergroot. Daarvoor zijn de interne processen gefinetuned, waardoor de doorlooptijd van order tot installatie aanzienlijk is verkort. Ook zijn partners aangetrokken, opgeleid en gecertificeerd om de installaties bij de klanten uit te voeren.

Foto: onlangs demonstreerde RoboJob tijdens het Open House van Mazak de Tower Advanced, die de spangereedschappen van Hainbuch automatisch wisselt zodat nog meer verschillende producten onbemand bewerkt kunnen worden.

1 gedachte over “RoboJob investeert in Duitse vestiging

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest