Werth WFP

Zelfs diepe boringen kunnen gemeten worden met de fiber taster van Werth.

Data zijn absoluut zinvol, zoals onlangs nog eens bleek tijdens het MBD Solutions Event. Maar je zult wel eerst data moeten genereren, meetdata bijvoorbeeld. Tijdens het evenement bij het Mikrocentrum demonstreerde Werth Messtechnik de Werth WFP fiber tasters, een taster van glasvezel waarmee zelfs in de kleinste openingen gemeten kan worden. 


Tactiel meten blijft voor een groot aantal toepassingen de meest aangewezen manier van maatnauwkeurigheid meten. Het probleem in precisie-onderdelen is echter dat bepaalde gaten of diepe boringen ontoegankelijk zijn voor de standaard meettasters. Werth heeft daarop een fiber taster ontwikkeld, Werth WFP, en het concept gepatenteerd. Op een dunne glasvezel schacht zit de tastkogel van minimaal 20 µm.

Optische technologie gecombineerd met een taster

Het Duitse Werth Messtechnik bouwt deze tasters in verschillende afmetingen, waarbij 20 µm de kleinste is. Doordat de kogel zo klein kan zijn, kan men hiermee ook in diepe boringen meten. Het meten zelf gebeurt niet door de doorbuiging van de schacht te meten, zoals normaal is bij tasters. Werth gebruikt de eigenschappen van glasvezel door licht door de schacht te sturen. Een optisch meetsysteem meet direct de exacte positie van de kogel van de WFP meettaster. Hierdoor is het systeem eenvoudig in gebruik: op het beeldscherm kan de meettechnicus de positie van de kogel volgen. De meetnauwkeurigheid van de WFP taster ligt op een hoog niveau. Werth gebruikt hetzelfde principe in de WCP taster, bedoeld voor oppervlakteruwheid metingen en profielmetingen.

Benelux vestiging

Het Duitse bedrijf dat geavanceerde meettechnologie ontwikkelt en systemen bouwt, heeft sinds kort een eigen Benelux afdeling, geleid door country manager Marcel Weijs. De komst naar Nederland heeft ermee te maken dat Werth, zelf gevestigd in Giessen, een markt ziet in de Nederlandse precisie-industrie voor de hoogwaardige meetoplossingen.

Werth WFP
Zelfs diepe boringen kunnen gemeten worden met de fiber taster van Werth.

Pin It on Pinterest