Made-in-Europe.nu
Die METAV 2018 – 20. Internationale Messe für Technologien der Metallbearbeitung findet vom 20. bis 24. Februar in Düsseldorf statt. 560 Aussteller aus 24 Ländern, darunter 56 Erstaussteller, zeigen das komplette Spektrum der Fertigungstechnik. Schwerpunkte sind Werkzeugmaschinen, Fertigungssysteme, Präzisionswerkzeuge, automatisierter Materialfluss, Computertechnologie, Industrieelektronik und Zubehör. Hinzu kommen die neuen Themen Moulding, Medical, Additive Manufacturing und Quality. Zur Besucherzielgruppe der METAV gehören alle Industriezweige, die Metall bearbeiten, insbesondere der Maschinen- und Anlagenbau, die Automobil- und Zulieferindustrie, Luft- und Raumfahrt, Elektroindustrie, Energie- und Medizintechnik, der Werkzeug- und Formenbau sowie Metallbearbeitung und Handwerk. | The METAV 2018 – the 20th International Exhibition for Metalworking Technologies – will be held in Düsseldorf from 20 to 24 February. 560 exhibitors from 24 countries, among them 56 first-time exhibitors, showcase the entire spectrum of production technology. The principal focuses are machine tools, production systems, high-precision tools, automated material flows, computer technology, industrial electronics, and accessories, complemented by the new themes of Moulding, Medical, Additive Manufacturing and Quality. The METAV’s target group for visitors includes all branches of industry that work metal, particularly machinery and plant manufacturers, the automotive industry and its component suppliers, aerospace, the electrical engineering industry, energy and medical technologies, tool and mould-making, plus metalworking and the craft sector.

Corona-virus velt voorlopig Metav 2020

Het aantal beursorganisatoren dat besluit vanwege het Covid19-virus het evenement af te zeggen of uit te stellen, is weer langer geworden. De VDW heeft vanmiddag bekend gemaakt de Metav 2020 uit te stellen. De Messe Düsseldorf gaat zich ook beraden op Wire and Tube.


Nu het virus in Europa is beland, raakt het ook hier de organisatoren van grote evenementen. In Parijs gaat de composietbeurs JEC World komende week niet door. De beurs wordt uitgesteld tot half mei. De Metav zou van 10 – 13 maart in Düsseldorf de 40e verjaardag vieren. Ook dat gaat niet door. “Met het grote aantal besmettingen in Italië en de verspreiding in Nordrhein Westfalen, direct voor de voordeur van de Metav, zijn de twijfels bij de exposanten sterk toegenomen”, zegt Wilfried Schäfer, directeur van de VDW, die de beurs elke twee jaar organiseert.

Exposanten annuleren; bedrijven verbieden medewerkers beurzen te bezoeken

De laatste dagen hebben exposanten afgezegd. Daarnaast schrijft de VDW in een e-mail aan exposanten dat exposanten van klanten horen dat ze medewerkers verbieden om aan grootschalige evenementen deel te nemen. De VDW verwacht dat de Duitse overheid net als die in Zwitserland op korte termijn zal besluiten om grote evenementen voorlopig te verbieden. In Zwitserland geldt dit met onmiddellijke ingang voor bijeenkomsten die meer dan 1.000 bezoekers trekken.

Uitstel

Daarom is vandaag besloten om de machinebeurs, die een speciale Nederland dag op het programma had staan, uit te stellen. Niet alleen de snelle verspreiding in het Duitse Bondsland heeft aan de beslissing bijdragen, ook het besluit van het Duitse ministerie van Gezondheid om mensen die uit crisisgebieden komen direct aan de grens van Duitsland te controleren, draagt bij aan dit besluit. Samen met de Messe Düsseldorf wordt overlegd over een nieuwe datum.

DMG Mori is een van de exposanten die zich de afgelopen dagen heeft afgemeld voor de Metav.

Wire and Tube

De Messe Düsseldorf gaat ook de andere evenementen die komende maanden gepland zijn tegen het licht houden. Daar hoort onder andere Wire & Tube bij. Of deze beurs, en andere, ook verschoven worden, beslist men pas in een later stadium.

Nederland: vooralsnog gaat alles door

De TechniShow en ESEF Maakindustrie 2020, die een week na de Metav gepland zijn, gaan vooralsnog door. Gebaseerd op de informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse overheid, is er geen indicatie dat TechniShow geen doorgang zou moeten vinden, wordt op de website van de TechniShow gemeld.

1 comment

Pin It on Pinterest