Uit een mededeling van de Japanse tak van DMG Mori blijkt dat de machinebouwer een belang heeft genomen in het Franse GLOphotonics. Het gaat om een minderheidsbelang. Onlangs meldde Trumpf ook al een belang in de van oorsprong Britse start-up te hebben genomen.

GLOPhotonics heeft een technologie ontwikkeld waarmee het fibers met een holle kern voor lasersystemen produceert. DMG Mori noemt dit in een persbericht over de acquisitie een cruciale technologie voor het bewerken met ultrakorte pulslasers. De holle kern fiber opent nieuwe mogelijkheden om laserbewerken, op basis van de femtosecondelaser, aan een aantal machines die DMG Mori bouwt, toe te voegen.

Holle fiber technologie biedt kans voor meer ultrakorte pulslaser in bewerkingsmachines

De Japans-Duitse machinebouwer ziet een toename van het aantal toepassingen van de ultrakorte pulslasers, meer specifiek de femtoseconde laser. “We zien een groeiende vraag naar geïntegreerde oplossingen om meer waarde aan bewerkte onderdelen toe te voegen door een femtoseconde laser te gebruiken”, schrijft DMG Mori. Met de bestaande technologie, bijvoorbeeld spiegels, is dat een probleem om te integreren in bewerkingsmachines. Met de holle kern fibers die GLOphotonics heeft ontwikkeld, kan de laserstraal op een stabiele en flexibele wijze op de juiste plek op het werkstuk worden gericht. Het minderheidsbelang in de ondertussen Franse onderneming versnelt de gezamenlijke ontwikkeling. DMG Mori wil hiermee de toepassingen van laser microbewerken van oppervlakken als vervolgstap op de mechanische bewerking, vergroten. Zo kan men in dezelfde opspanning hoogwaardigere oppervlaktekwaliteit realiseren en extra functies aan het oppervlak toevoegen.

Ook Trumpf ziet potentieel in de technologie

Pin It on Pinterest