Made-in-Europe.nu
Innstek

Insstek integreert ModuleWorks kernel in aansturing 5-assig metaalprinten

De Koreaanse fabrikant van 3D metaalprinters Innstek heeft AM kernel van ModuleWorks geïntegreerd in de software voor het aansturen van  de 5-assige DED-machines. De CAM-software berekent voor elk punt op een gereedschapsbaan de optimale instellingen, niet alleen voor de positie van de assen, ook voor de laser.


Insstek bouwt naast de 3-assige metaalprinters ook 5-assige varianten. Voor het programmeren hiervan integreert de fabrikant de ModuleWorks software in de DMT (Direct Metal Tooling) technologie. De software berekent automatisch de optimale banen, gebaseerd op de 5-assige capaciteiten van de machine, zodat complexe geometrieën geprint kunnen worden zonder risico dat de laserkop botst met het werkstuk of de tafel.

Instellingen aanpassen

De software berekent niet alleen de banen en controleert op botsingen, er wordt ook rekening gehouden met de parameterinstellingen voor een correcte print van het werkstuk. Dit betekent dat de software de parameters aanpast om bijvoorbeeld in een kromming of in een haakse bocht de wandikte constant te houden, ondanks dat de snelheid hier verandert. De geïntegreerde ModuleWorks Post-Processor Framework stuurt per seconde voor maximaal 50.000 punten op de gereedschapsbaan de commando’s voor de laser naar de besturing. Printfouten worden voorspeld en voorkomen door in het programma al aan te passen. Met deze oplossing realiseert Insstek een volautomatiche workflow voor de DED-machines. Gebruikers kunnen hun eigen profielen aanmaken en de software daarmee laten rekenen. Daarnaast genereert de simulatie een model van hoe het materiaal wordt opgebouwd. Dat model kan men bij eventuele vervolgstappen gebruiken, bijvoorbeeld het mechanisch nabewerken van de metalen onderdelen op een CNC freesmachine.

Integratie in Rhino

De DMT software met geïntegreerde ModuleWorks kernel wordt als plugin voor Rhino geleverd.

Van 17-20 maart presenteert Dormac CNC Solutions de Insstek DED technologie voor 3- en 5-assig metaalprinten op het 3D Printplein op de TechniShow 2020. Wil je meer weten over de andere nieuwe ontwikkeling bij de Koreaanse fabrikant, het zeer precies mixen van tot zes materialen in een buidjob, lees dan dit artikel in 3D Print magazine.

Pin It on Pinterest