Rabo Corporate Investments stapt in ATS Global, de software solutions provider voor onder andere de maakindustrie. De onderneming ziet dit als de eerste stap naar een beursnotering en een verdere internationale uitbreiding.


ATS Global adviseert en ondersteunt wereldwijd middelgrote en grote ondernemingen in verschillende industrieën met software. Deels is dat eigen software, deels die van technologiepartners zoals Siemens. Enkele jaren geleden heeft ATS Global de verspanende activiteiten van Widenhorn overgenomen. Sindsdien gaan deze activiteiten verder onder de naam ATS EdgeIT.

Nieuwe diensten en producten voor smart manufacturing

Het moederbedrijf is al in veel landen actief met de bedrijven te helpen bij de digitale transformatie. Het is nog verder internationaliseren. Die kans krijgt het nu Rabo Corporate Investments toetreedt als aandeelhouder. Mike James, non-executive chairman en een van de oprichters van ATS Global: ”De samenwerking met Rabobank biedt ons nieuwe strategische mogelijkheden voor verdere uitbreiding door acquisities, autonome groei en R&D. Klanten gaan profiteren van nieuwe diensten en producten voor smart manufacturing. Met de Rabobank is een belangrijke stap genomen om binnen 5 tot 7 jaar een beursnotering te krijgen en verdere internationale uitbreiding te realiseren.”

De groei van ATS Global (bron ATS Global)

Kansen digitalisering benutten

Thijs Friederich, Investment Director bij het investeringsfonds van de Rabobank, ziet ATS Global als een bedrijf dat inspeelt op het benutten van kansen die het digitaliseren van productieprocessen biedt. “Er liggen nog enorm veel mogelijkheden zoals de overname van kleinere spelers in de markt, het verder ontwikkelen van de eigen software propositie en het realiseren van meer schaal in bepaalde regio’s.” de afgelopen jaren is de omzet van ATS Global elke 5 jaar verdubbeld, tot nu meer dan €70 miljoen.

Pin It on Pinterest