Made-in-Europe.nu
smart factory

Kick-off smart factory op de TechniShow

Medewerkers van de tien bedrijven die samen het Smart Machining Platform presenteren, hebben bij BMO Precision Parts live gezien hoe de smart factory er uit ziet. Afgelopen week vond bij dit zusterbedrijf van BMO Automation de kick-off voor de presentatie op de TechniShow 2020 plaats.


“Met IT-oplossingen realiseren we een significante verbetering in ons proces. Niet alleen qua snelheid, ook qua foutkans die aanzienlijk lager is”, zo maakt Frank Biemens, directeur-eigenaar van BMO Precision Parts en BMO Automation in twee zinnen duidelijk wat de meerwaarde van digitalisering van je hele productieproces is. Het verspanend zusterbedrijf van BMO Automation heeft eind vorig jaar het nieuwe pand in gebruik genomen, waarin de twee bedrijven nu onder een dak zitten. Dat was vorige week de locatie bij uitstek voor de kick-off voor de presentatie van het Smart Machining Platform op de komende TechniShow 2020.

Aan de gang gaan met Industrie 4.0

Momenteel werken 10 bedrijven samen in dit platform: Haimer, BMO Automation, MKG, Mitutoyo, Schunk, SupplyDrive, Iscar, Heidenhain, CNC Consult en DMG Mori. Op de TechniShow tonen ze op een speciale stand hoe de verspanende fabriek er uit ziet als je alle stappen in het proces, van orderintake tot en met het meten en gereedmelden van orders, digitaal aan elkaar koppelt en vergaand automatiseert met moderne IT technologie. “De belangrijkste doelstelling is dat we de markt informeren en in beweging zetten, zodat bedrijven eindelijk met Industrie 4.0 aan de gang gaan”, zo zei Maarten van Teeffelen (CNC Consult) het in de kick-off bijeenkomst voor meer dan 40 medewerkers van de tien bedrijven.

Foutkans reduceren

Bij BMO Precision Parts is het hele proces gedigitaliseerd. Dat begint bij de orderintake in het MKG ERP-pakket, waarmee men het handmatig intikken van elke orderregel voorkomt en de foutkans tot nul reduceert omdat het systeem automatisch zaken controleert. Zodra de order wordt vrijgegeven voor productie wordt alle info geborgd in het PDM systeem. Dat is de centrale plek in de werkplaats waar alle stamdata hoe een product gemaakt, geborgd worden. Voor alle stappen, van werkvoorbereiding, gereedschapbeheer, instellen en meten, worden deze data gebruikt. In het Limburgse bedrijf verloopt de communicatie door de hele fabriek inmiddels papierloos.

In de komende editie van Made-in-Europe Solutions Magazine kun je een uitgebreider artikel over de smart factory van het Smart Machining Platform lezen. Het Smart Machining Platform vind je op de TechniShow in hal 10

1 comment

Pin It on Pinterest