Profimat XT

Blohm introduceert een gereedschapwisselaar in de Profimat XT. Hiermee kunnen de gebruikers ofwel meerdere slijptechnieken onbemand inzetten of langer onbemand doorwerken met één slijptechnologie. 


Het Blohm Profimat XT slijpcentrum is al van zichzelf een flexibele machine. Er worden vier slijptechnieken gecombineerd: pendelslijpen, kruipgangslijpen, CD-slijpen en snelle slag-slijpen. Door een gereedschapwisselaar aan de machine toe te voegen, vergroot Blohm de flexibiliteit verder. In het magazijn is plaats voor vier schijven met een maximale diameter van 400 mm, een gewicht van 40 kilo en een breedte van 160 mm.

Blohm Profimat XT: onbemand complexe werkstukken slijpen

Hoe de operator het magazijn vult, laat Blohm vrij bij de nieuwe Profimat XT. Je kunt vier slijpschijven voor dezelfde technologie in het magazijn plaatsen, zodat de machine automatisch wisselt als een schijf teveel is afgesleten. Interessanter wordt het om bij complexe bewerkingen, waarbij aan één werkstuk meerdere verschillende slijpbewerkingen gedaan moeten worden, een aantal schijven te combineren. Deze bewerkingen kunnen nu onbemand gedaan worden. Een derde manier om de wisselaar in te zetten, is het combineren van een snelle slijpbewerking om maximaal materiaal weg te halen en daarna met een tweede schijf de nauwkeurige nabewerking te doen.

Minder fysieke belasting

Voor de slijper betekent het magazijn dat het werken met de Blohm Profimat XT gemakkelijker wordt en fysiek minder belastend. De zware slijpschijven worden immers automatisch in de machine gewisseld.

Blohm had deze innovatie willen introduceren op Grindtec 2020. Echter ook de slijpbeurs is door de uitbraak van het Coronavirus verschoven en wel naar 10-13 november 2020.

Pin It on Pinterest