Made-in-Europe.nu

Romias en Cellro winnaars Technishow Innovation Awards

Romias en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Award met hun innovatieve oplossingen voor verdergaande automatisering in de verspaning. Een speciale aanmoedigings award is uitgereikt aan Metal Heaven dat met het Rhodium24 platform calculatie automatiseert en naar de cloud brengt.


De TechniShow en ESEF Maakindustrie zijn weliswaar uitgesteld tot na de zomervakantie vanwege het Coronavirus, de awards zijn gewoon uitgereikt tijdens de Avond van de Maakindustrie. Het jury-oordeel illustreert hoezeer automatisering en digitalisering momenteel de maakindustrie domineren. De jury kiest duidelijk voor innovaties die slimmer en efficiënter werken mogelijk maken.

Romias wint in de New Tech categorie met het softwareplatform voor het aansturen van SDV’s.

New Tech Award voor Romias

Romias is opnieuw in de prijzen gevallen, dit keer in de categorie New Tech Award met het Otto Fleetmanager platform. Het platform zorgt voor een soepele integratie van de Self Driving Vehicles van Otto. Deze kunnen hiermee binnen een uur operationeel zijn in een bedrijf. “Dit is echt een Smart Industry voorbeeld dat data uit het proces verwerkt en daar op reageert. Bovendien is het laagdrempelig, goed toepasbaar in het mkb en snel te integreren op de werkvloer. Wat dat betreft past het bij het thema van TechniShow: ‘The next step in Smart technology'”, aldus de jury.

Cellro wint de TechniShow Innovation Award met de versie van de Xcelerate voor het automatisch bewerken van zes zijden.

Cellro wint in categorie Dutch Tech

Cellro is met de Technishow Innovation Award Dutch Tech aan de haal gegaan. Het wint deze award met de Xcelerate X20|R-C2|6S, een uitgebreide versie van deze automatisering. Hiermee kan men kleine series en enkelstuks geautomatiseerd aan zes zijden bewerken. De X20|R-C2|6S van Cellro bestaat uit de R-C2 unit van Gressel in combinatie met Xcelerate X20. Hierdoor worden drie functies, die normaalgesproken apart moeten worden uitgevoerd, in één oplossing gevangen, namelijk de productgripper, de pallet en de klem. Met dit systeem kan men het product eerst aan vijf zijden bewerken en dan volledig geautomatiseerd met een hoge nauwkeurigheid overnemen van de ene opspanning in de andere, zodat de zesde zijde bewerkt kan worden. Doordat de opspanning ook 90 graden verdraaid kan worden overgenomen, is dit voor zowel vier- als vijfassige bewerkingscentra een universele oplossing. De innovatie lost op een eenvoudige en flexibele manier een complex probleem op, aldus het juryrapport.

Metal Heaven: aanmoedigings award

Metal Heaven heeft de Smart Potential Award gewonnen. De jury heeft deze award in het leven geroepen omdat men het Rhodium24 platform veelbelovend vindt. Het Rhodium24 platform van Metal Heaven maakt het mogelijk om op basis van een aangeleverde 2D- of 3D-tekening (part of assembly) automatisch een offerte te maken. Dit gebeurt door middel van een applicatie die op basis van een abonnement in de cloud kan worden gebruikt. In het juryrapport: “Het mooie van het platform is dat het toepasbaar is bij alle maakbedrijven. En ook kleine bedrijven kunnen hiermee competitief blijven. Het is een belangrijke stap richting Smart Industry omdat het (commerciële) eerste deel van het totale ordertraject sterk gedigitaliseerd wordt. Dat maakt de innovatie veelbelovend.”

Wie de winnende concepten live wil zien op de beursvloer, moet dit jaar extra geduld hebben. De TechniShow is namelijk verschoven naar de eerste week van september.

Pin It on Pinterest