Sandvik Coromant breidt de samenwerking met Microsoft uit. De twee bedrijven stappen in een joint venture. Gezamenlijk willen beide partijen de digitalisering in de maakindustrie versnellen onder het CoroPlus label. Machines, gereedschappen, mensen en data worden aan één platform gekoppeld, zodat klanten van Sandvik Coromant beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen.


De gereedschapfabrikant en het software bedrijf werken al langer samen. Het CoroPlus platform van Sandvik Coromant is bijvoorbeeld al samen met Microsoft ontwikkeld. CoroPlus is gebaseerd op Azure IoT Suite, Cortana Intelligence Suite en Dynamics 365 for Field Service.

Coro plus
Sandvik Coromant brengt digitalisering naar de gereedschappen. Kottergereedschappen instellen via de smartphone.

Succesfactor

“Wij zien deze samenwerking met Microsoft als de sleutel tot het succes van onze digitale strategie. We hebben een historische relatie met hen en kijken ernaar uit om waarde te creëren door samen oplossingen voor de productie-industrie te ontwikkelen en te implementeren om efficiëntie, duurzaamheid en groei te garanderen”, zegt Nadine Crauwels, President van Sandvik Coromant. Een van de bijzonderheden aan het CoroPlus systeem is dat data niet alleen op het niveau van de machines worden verzameld maar eveneens op het nieuwe van de gereedschappen. Hiervoor integreert de gereedschapfabrikant steeds vaker sensoren in de tooling, die daardoor smart wordt. Digitale aanpassingen aan het gereedschap voorkomen productiestops.

Joint venture werkt internationaal

Onderdeel van de joint venture is dat deze meehelpt om de interne productieprocessen bij Sandvik Coromant verder te digitaliseren. Dit wordt als een aanvullende methode gebruikt om de productie te optimaliseren; tevens kunnen de klanten leren van deze ervaringen. De joint venture is inmiddels gestart en richt zich niet alleen op de fabrieken van Sandvik in Zweden maar ook die in het buitenland.

1 gedachte over “Sandvik Coromant en Microsoft willen digitalisering maakindustrie versnellen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest