Made-in-Europe.nu

Spinner U-Loader: automatisering CNC-machine zonder robot

Spinner heeft een compacte automatiseringsoplossing ontwikkeld: de U-Loader. Deze kan zes pallets van 300 bij 450 mm met daarop het te bewerken materiaal verwerken, zonder dat er een robot nodig is. In de spindelopname wordt een grijper gewisseld. Hierdoor blijft de U-Loader heel compact.


De Duitse machinebouwer Spinner, die ook een automatiseringsdochter heeft, maakt eigenlijk van de CNC-bewerkingsmachine een robot. Zodra een nieuw product in de klem moet, duwt de U-Loader de juiste pallet in de machine over de werkstukklem heen. De machine wisselt het gereedschap in de hoofdspindel voor een grijper. Er zijn verschillende type grijpers leverbaar, waar onder een parallelgrijper, centreergrijper, vacuümgrijper en een magneetgrijper. Met de grijper wordt het materiaal opgepakt en in de klem gezet waarna de bewerking kan starten. Het bewerkte product wordt op een andere pallet weggezet.

Ontwikkeld voor de U630 en 1530 bewerkingscentra 

Deze U-Loader is ontwikkeld voor de Spinner U-630 en 1530 bewerkingscentra. Omdat er geen aparte robot nodig is, blijft de installatie compact en kan de besturing softwarematig volledig in de machinebesturing geïntegreerd worden. Hierdoor ligt de drempel om met deze automatisering aan de slag te gaan erg laag. De bediening is eenvoudig, zegt de Duitse machinebouwer. Daarnaast wordt gewezen op de kosten: vanaf € 50.000 voor de U-Loader, die voorzien is van sensoren voor de procesbewaking. Spinner wordt vertegenwoordigd door Limas CNC Machinery.

Pin It on Pinterest