Agoria lanceert in België een opvallend initiatief om bedrijven te helpen hoog opgeleid talent in de Coronacrisis aan boord te houden. De koepelorganisatie voor de technologische industrie komt met een matchmaking platform voor ingenieurs en andere hoog opgeleide medewerkers.


“Met dit platform willen we ons steentje bijdragen om de impact van de Coronacrisis zoveel mogelijk te verzachten voor onze leden en hun werknemers”, zegt Dominique Du Tré, Director Services bij Agoria. Het initiatief is in principe bedoeld voor lidbedrijven van Agoria.

Online matchmaking

Agoria merkt dat sommige bedrijven staan te springen om extra medewerkers, terwijl andere door inzakkende vraag of doordat innovatietrajecten on hold worden gezet, eigenlijk teveel hoog opgeleide medewerkers hebben. Vaak gaat het om medewerkers met technische profielen, die in een normale arbeidsmarkt lastig te vinden zijn. “Bedrijven willen die mensen uiteraard niet kwijt, want zodra de activiteiten hervatten, gaan ze die weer hard nodig hebben”, legt Du Tré uit. Hij noemt het bovendien een economisch, menselijk en maatschappelijk verlies als dit talent op non-actief wordt gezet.

Tijdelijke detachering is een Triple win

Daarom neemt Agoria het initiatief om vraag en aanbod op dit vlak te koppelen. Het matchmaking-platform is een digitaal prikbord dat een overzicht biedt van de beschikbare profielen en de bedrijven waar die te vinden zijn. Medewerkers kunnen tijdelijk in een andere organisatie gaan werken en behouden een volwaardig loon. Hun werkgever, van zijn kant, kan op die manier iedereen aan boord houden en toch de financiële impact van de crisis enigszins temperen. “En de inhurende werkgever? Die krijgt extra ‘skills & brains’ om bijvoorbeeld een tijdelijk project uit te voeren. Triple win, zeg maar”, vertelt Dominique Du Tré.

Pin It on Pinterest