Made-in-Europe.nu
3DExperience World

Dassault Systèmes: software platformen en digital twins winnen aan belang

De wereldwijde lockdowns vanwege de covid-19 pandemie hebben tot een grotere vraag naar platform gebaseerde designtools en software voor de productie geleid. De virtuele tweelingen zijn relevanter dan ooit. Dat concludeert Dassault Systèmes op basis van de resultaten van het eerste halfjaar van 2020. De Franse softwareontwikkelaar zag in Q2 de omzet groeien met 11%.


De totale omzet groeide in het tweede kwartaal met 11%, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, naar ruim 1,07 miljard euro (non-IFRS). In Europa daalde de omzet (uit software) met 4%; in Azië steeg deze met 4%. In de VS nam de omzet juist sterk toe, met 46%. Dat komt doordat de omzetcijfers van het overgenomen Medidata Solutions voor het eerst zijn meegeteld. Deze overname is goed voor ongeveer 10 procentpunt van de groei. Het Medidata platform speelt onder andere een rol in de wereldwijde race voor een covid-19 vaccin.

Crisis zal langdurig invloed hebben op werkwijze

Bernard Charlès, Dassault Systèmes’ Vice Chairman en Chief Executive Officer, verwacht dat de huidige crisis een langdurige invloed zal hebben op de manier van zakendoen en de behoeften van bedrijven en hun klanten. Hij leidt dit af uit de signalen die het concern uit de markt krijgt. Wat hij met name ziet, is de groeiende vraag naar platform oplossingen, iets wat het 3DExperience platform van Dassault Systèmes in de kaart speelt.“ De lockdownperiode heeft geleid tot een grotere vraag naar platform gebaseerd ontwerpen op elke locatie, virtueel organiseren van de productie en de zorg voor mensen centraal te stellen. Daarom is de ‘virtual twin experience’ relevanter dan ooit tevoren.”  

Lees in de maart editie van Made-in-Europe Solutions Magazine het artikel over het nieuwe 3D Experience Works platform dat vanaf deze zomer wordt uitgerold.

Aerospace en defensie groeimarkten

De virtuele wereld biedt meer kansen dan ooit tevoren om duurzame innovaties voor een betere toekomst te bedenken en te helpen creëren, voegt hij er nog aan toe. In een verdere toelichting op de cijfers meldt het concern dat het 3DExperience platform inmiddels goed is voor 23% van de totale omzet. Dat is weliswaar lager dan een jaar geleden, maar dat schrijft men onder andere toe aan de effecten van de covid-19 pandemie. Kijk je naar de markten waarin Dassault Systèmes opereert dan laat de maakindustrie in het eerste halfjaar een omzetdaling van 5% zien. Opvallend genoeg laten Aerospace & Defense een groei zien op jaarbasis.

Pin It on Pinterest