DeskProto

De Nederlandse CAM-ontwikkelaar Delft Spline Systems heeft het DeskProto CAM-programma geschikt gemaakt voor Apple’s besturingssysteem, vanaf macOS 10.2 en nieuwer. Projecten die in DeskProto CAM voor Appple software zijn aangemaakt, kunnen zonder problemen ingelezen worden in de Windowsversie van deze CAM-software en omgekeerd.


CAM-software voor Apple is zeldzaam. Desalniettemin, zo zegt DeskProto salesmanager Lex Lennings, zijn er veel ontwerpers die met Apple computers werken in hun creatief proces en daar verknocht aan zijn. De Nederlandse CAM-ontwikkelaar vult nu het gat met een Apple-versie van het programma. Het gaat om een native 64 bits macOS applicatie. Deze wordt in de basis uitvoering als een gratis versie aangeboden. Licentiehouders van DeskProto V7 kunnen het gebruik van de softeware op beide besturingssystemen activeren zonder extra kosten.

Nederlandse CAM-ontwikkelaar biedt met DeskProto oplossing voor ontwerpers die aan Apple verknocht zijn

Van 2D bewerkingen tot 5-assige

DeskProto biedt verschillende mogelijkheden om van een ontwerpfile naar een machineprogramma te gaan. Met Vector machining worden 2D bewerkingen geprogrammeerd, waarvoor een DXF, AI of EPS file het importformaat is. Voor 3D modellen (Geometry machining) importeert men een STL-file. En als derde bewerkingsmethode kan men ook een beeldformaat importeren voor een bitmap bewerking. Met alle drie opties berekent de software de gereedschapsbanen en is het NC-programma de output,

Bekijk in de video hoe het NC-programma voor het frezen van het Apple-logo in DeskProto voor MAC wordt geprogrammeerd.

Gratis en betaalde versie

Met de macOS versie biedt men zelfs mogelijkheden om bepaalde 5-assige bewerkingen te doen. Dit geldt alleen voor de Multi-Axis versie van de betaalde software. Ook 4-asisg bewerken wordt dan ondersteund. Voor diegenen die het gebruiksgemak van DeskProto willen ervaren, is er een gratis versie beschikbaar. Deze biedt weliswaar een beperkt aantal functionaliteiten, men kan er wel onbeperkt qua tijdsduur NC-programma’s mee maken. DeskProto wordt niet alleen door ontwerpers en sieradenontwikkelaars gebruikt, maar is ook populair bij hobbyisten.

Pin It on Pinterest