Made-in-Europe.nu
cyberaanval

CWB Cyber Event maakt ondernemers bewust van risico’s cyberaanval

Een cyberaanval kan een maakbedrijf fors raken, zelfs de kop kosten. Om MKB-ondernemers meer bewust te maken van de risico’s van cybercriminaliteit, organiseert het CWB op de Eindhovense High Tech Campus een Cyber Event. Vanwege de covid-19 beperkingen kunnen maximaal 75 mensen per dagdeel deelnemen.


Het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) bestaat in september één jaar. Daarom houdt de stichting op dinsdag 8 september 2020 een gratis toegankelijk Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie. Eind juli is nog uit onderzoek door onderzoeksbureau Forrester gebleken dat 68 procent van de Nederlandse organisaties onvoldoende is voorbereid op een cyberaanval. “Onder kleine bedrijven tot tien werknemers loopt het percentage zelfs op tot 82 procent. Die scores baren grote zorgen, want tegenwoordig is elke dag ‘gehackt’-dag”, zegt Lisette Oosterbosch, eventmanager van het CWB..

Onderneming over de kop door cyberaanval

Onwetendheid is geen excuus, zegt Xander Koppelmans, een van de sprekers tijdens het event. De ondernemer uit het Brabantse Sprundel raakte uiteindelijk zijn hele onderneming kwijt toen de servers van zijn productiestudio in 2015 werden gehackt, ondanks dat hij fors had geïnvesteerd in beveiliging en backups. Koppelmans deelt zijn ervaring met de deelnemers aan het Cyber Event. Sandra Konings, voorzitter van de Eindhovense Cyber Security Groep, spreekt over cybercriminaliteit anno 2020 en welke risico’s daarmee gepaard gaan, zelfs voor kleine bedrijven. Maarten van Wieren, Managing Director van Aon Cyber Solutions, informeert de deelnemers tenslotte over de financiële impact van een cybercrisis. De bijeenkomst van 3,5 uur wordt afgesloten met een paneldiscussie.

cyberaanval

Per dagdeel 75 deelnemers

Vanwege corona kunnen er per dagdeel maximaal 75 bezoekers terecht in het Conference Center op de High Tech Campus in Eindhoven. Om zoveel mogelijk bedrijven de kans te geven zich te laten informeren, vragen de organisatoren om slechts één werknemer aan te melden. Dat kan tot en met 4 september via deze link. Wie het eerst komt, het eerst maalt, want vol is vol. Zolang niet alle plekken vol zijn, kan men kiezen tussen de ochtend en de middagsessie.

Het CWB Cyber Event wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant-Zeeland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CWB is overigens onlangs een samenwerking aangegaan met FalconForce in Utrecht. Dat ondersteunt bedrijven hun technische beveiliging naar een hoger niveau te willen en test de cyberweerbaarheid van bedrijven. Samen met het CWB heeft FalconForce een set diensten ontwikkeld voor de partners van het centrum.

Pin It on Pinterest