Made-in-Europe.nu
Index G400

Index toont weer een echte machineprimeur: G400 live

Index durft het aan om als een van de eerste machinebouwers weer een evenement te organiseren. De Duitse machinebouwer houdt binnenkort eerst iXperience Days als online event; wie het allemaal in levende lijve wil zien, is in oktober welkom in de fabriek in Reichanbach. Naast het IoT-platform iX4.0 demonstreert Index dan de nieuwe Index G400 voor het eerst.


Een jaar geleden ging de Index G420 in première. Nu is het tijd voor de Index G400, een zustermachine van deze machine voor compleet bewerken. De nieuwe machine is geschikt voor het compleet bewerken van onderdelen tot 1600 / 2300 mm. In tegenstelling tot de G420 beschikt de Index G400 over een VDI-40 revolver met twaalf stations en een pinole waardoor de machine een Y-as van +/- 100 mm heeft. Het zustermodel G420 beschikt over een motorfreesspindel met gereedschapmagazijn. Voor de automatisering van beide machines heeft Index onlangs een nieuwe robotcel ontwikkeld iXcenter. Deze laadt niet alleen de zware werkstukken in de machine en neemt ze weer uit, de robotcel is eveneens geschikt voor een aantal voor- en nabewerkingen van de werkstukken.

Online open huis van Index gevolgd door fysiek evenement in de fabriek

De robotcel iXcenter is zowel voor de nieuwe G400 als voor de G420 geschikt.

Traub TNL12: lang- en kortdraaiautomaat

De tweede première tijdens iXperience Days is de tweede generatie van de Traub TNL 12, een langdraaiautomaat die je snel kunt ombouwen naar een kortdraaier. De tweede generatie is nog compacter en de kinematica van de machine is verder verbeterd. In de praktijk betekent dit een hogere productiviteit op minder vloeroppervlak. Van Traub wordt verder nog de Traub TNA 500 getoond, een robuuste machine voor enkelstuks en kleine series. De vierde machine die een van de highlights op het event zal zijn, is de meerspindel draaimachines Index MS22-6.

IoT-platform verder uitgebreid

De naam van het event, iXperience Days, duidt al op de toenemende betekenis van de digitalisering in de verspaning. Dat thema komt bij Index aan bod in de vorm van nieuwe ontwikkelingen op het iXworld platform. Met iX4.0 kunnen alle machines aan één platform gekoppeld worden. Met de apps kunnen ze gepland worden en kan de stilstand geminimaliseerd worden.

Index G400

iXperiene Days vindt van 21 september – 2 oktober online plaats. Deelname kan elk moment van de dag, registratie voor het online event kan hier. Twee weken later organiseert de machinebouwer in Reichenbach het live event. De nieuwe machines worden dan onder spaan gedemonstreerd. Dat gebeurt van 12 – 16 oktober van 8.30 uur tot 17.00 volgens de dan geldende Coronaregels. Aanmelden voor iXperience Days live kan hier.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij Laagland

Index durft het aan weer een echt open huis te organiseren. In tegenstelling tot op deze archieffoto zullen bezoekers wel onderling 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.

1 comment

Pin It on Pinterest