MetalFAB1, 3D metaalprinter van Additive Industries

Makino en Additive Industries willen samen een hybride AM proces ontwikkelen, waarbij de 3D metaalprinttechnologie van het Nederlandse bedrijf naadloos aansluit op de CNC-technologie van de Japanse machinebouwer.


Dat hebben de beide bedrijven bekend gemaakt op Formnext Connect, de digitale editie van de additive manufacturing beurs die deze week plaatsvindt. Makino en Additive Industries hebben een intentieverklaring ondertekend. In plaats van 3D metaalprinten en nabewerken als afzonderlijke stappen te beschouwen, willen zij met het hybride AM proces 3D printen en post processing op elkaar laten aansluiten.

Geïntegreerd proces additive en subtractive CNC-bewerken

MetalFab 1 ontworpen voor opschalen AM

Neo Eng Chong, president van Makino Azië, bestempelt de MetalFab 1 van Additive Industries als een machine die ontworpen is om additive manufacturing op te schalen. Met de samenwerking verwacht hij de toepassing van 3D metaalprinten te versnellen. Makino heeft de technologie in huis om delen te scannen, programma’s automatisch aan te passen en zeer nauwkeurig na te bewerken. Mark Vaes CTO van Additive Industries, is blij dat het Nederlandse bedrijf in de Japanse machinebouwer een partner heeft gevonden uit de highend CNC machine-industrie. “Gezamenlijk gaan we aan een totale proces oplossing werken voor de de veeleisende highend markten.”

Makino volgt al langere tijd de ontwikkelingen op het vlak van additive manufacturing en is een van de weinige machinebouwers in het hoogwaardige marktsegment die niet met een eigen machine of hybride systeem op de markt is gekomen.

Pin It on Pinterest