Made-in-Europe.nu
Betech Mass Turning

Betech Mass Turning investeert om klaar te zijn voor opleving van de markt

Ondanks de coronapandemie heeft Betech Mass Turning in Hoogeveen de afgelopen tijd fors geïnvesteerd. Er zijn 6 nieuwe CNC-draaibanken en 3 robots bij gekomen. De reden: Betech verwacht een grote inhaalslag, onder andere vanwege reshoring van productie naar West-Europa.


Tegen het eind van het jaar komt Betech Mass Turning met positief nieuws naar buiten. De toeleverancier die grote series draaiwerk in Nederland maakt, heeft dit jaar de productiecapaciteit met 15 procent vergroot. In totaal staan er nu 65 CNC machines, alle productielijnen zijn geautomatiseerd en er is fors geïnvesteerd in digitalisering.

Reshoring de voornaamste reden

In een toelichting op de eigen website geeft de toeleverancier hiervoor drie redenen, naast het feit dat de vraag bij klanten al is aangetrokken. De belangrijkste is dat Betech positieve impulsen verwacht van reshoring. “De weerbaarheid van de toeleverketen is de afgelopen maanden meerdere malen op de proef gesteld. Veelal West-Europese OEM’ers hebben 20 jaar lang hun toeleverketen verplaatst naar lagelonenlanden. De gewaarwording van de afhankelijkheid van deze leveranciers, die is ontstaan als resultaat van Covid-19, heeft als gevolg dat er in sterk toenemende mate gekozen wordt voor productie in West-Europese landen”, zegt Betech over de eerste reden. Door te automatiseren en digitaliseren slaagt het bedrijf erin om flexibel tegen gelijke kosten een hoger kwaliteitsniveau te halen.

Een van de uitbreidingen betreft een Nakamura CNC draaimachine.

Grote toeleveranciers vallen weg

De tweede reden is dat er leveranciers wegvallen voor de Europese Tier 1 industrie, veelal in Duitsland gevestigd. Dat komt niet alleen voor Covid-19, ook door Brexit en de handelsoorlog met de VS en de omschakeling van de automobielindustrie naar elektrisch rijden. Betech: Het effect is dermate dat veel toeleveranciers moeite hebben te overleven en tevens hun capaciteit verminderen.

Vraag zal exponentieel stijgen als onzekerheid wegvalt

Tot slot rekent het bedrijf op een inhaalslag zodra economisch herstel merkbaar wordt. Bedrijven en consumenten stellen grote uitgaven en investeringen uit door de economische onzekerheid. Valt deze volgend jaar weg, dan komt de vraag in een stroomversnelling en zal de vraag naar capaciteit exponentieel toenemen. Dankzij de digitalisering stuurt Betech Mass Turning de productie volledig met SPC aan. De volledig geautomatiseerde productie wordt systematisch aan metingen onderworpen om aan de kwaliteitsstandaarden te voldoen.

Betech is onlangs nog benoemd tot koploper Smart Industry Hub Noord Nederland.

Foto’s Betech

1 comment

Pin It on Pinterest