DMG Mori M1

DMG Mori presenteert tijdens de digitale huisshow begin februari drie nieuwe machines, waaronder de compleet nieuwe M1 reeks. Ook qua automatisering is er nieuws. Naast een nieuw concept voor het wisselen van pallets lanceert de machinebouwer een AGV die autonoom tot 16 gereedschappen naar de machine kan brengen.


Geen SchneeMesse dit jaar in Pfronten, waar DMG Mori normaal traditiegetrouw het jaar aftrapt. In plaats daarvan is er van 2 tot en met 4 februari het DMG Mori Digital Event, in zes talen vanuit het Technologiecentrum Pfronten. De machinebouwer blijft de nadruk leggen op de interactieve informatie-uitwisseling zolang fysieke evenementen nog steeds beperkt zijn. Nieuw zijn dit keer de expertsessies, waar deelnemers digitaal aan de discussie kunnen deelnemen in de Q&A sessies. Daarnaast kan men één op één in gesprek gaan met de experts in persoonlijke videochats.

M1 nieuwe lijn standaard verticale 3 assers; CLX met B-as reduceert neventijden

De CLX 450 TC met een frees draai spindel in de B-as.

B-as voor nieuwe CLX reeks

Bezoekers maken de wereldpremière van drie nieuwe machines mee. Allereerst de CLX 450 TC, een nieuwe reeks CNC draaimachines waarbij de traditionele revolver vervangen is door een compactMaster draai- en freesspindel (B-as). Daarmee reduceert DMG Mori de neventijden tot een absoluut minimum. De CLX 450 TC beschikt over een automatische gereedschapwisselaar en magazijn, krachtige hoofdspindel en optioneel een subspil.  

Universeel bewerkingscentrum M1

De tweede wereldpremière is de M1, een nieuwe lijn bij DMG Mori. Het gaat hier om een universele 3-asser, maar wel ontwikkeld volgens de huidige maatstaven wat betreft thermische stabiliteit, statische en dynamische stijfheid en demping. De machinebouwer denkt dat naast de 45 bestaande productlijnen er nog ruimte is voor een universeel verticaal bewerkingscentrum, zoals je die in bijna elke werkplaats wel ziet. De M1 biedt op amper 6 m2 een bereik van 550 bij 550 bij 510 mm en een tafel van 850 bij 650 mm. Hierop kunnen werkstukken tot 600 kilo beladen worden.

De nieuwe M1 is een universele 3-asser van DMG Mori.

Grotere DMF 300|8

Tijdens het vorige Digital Event in het najaar presenteerde DMG Mori de nieuwe DMF 200|8. Nu is het de beurt aan de grotere DMF 300|8. Hierop kunnen werkstukken tot 3000 mm lengte nauwkeurig worden bewerkt. Optioneel is er een scheidingswand beschikbaar om de werkruimte in tweeën te delen, zodat je van de DMF 300|8 een pendelmachine maakt. De machine kan ook geleverd worden voor frees-draai bewerkingen. Net als bij de kleinere variant met beweegbare kolom, heeft ook deze machine een constante overhang wat de prestaties en nauwkeurigheid ten goede komt.

Automatisering, digitalisering en duurzaamheid

Masahiko Mori, president DMG Mori Company Ltd, en Christan Thönes, bestuursvoorzitter DMG Mori AG, geven in een gezamenlijk interview de aftrap voor het digitale evenement. Hierin gaan ze dieper in op de belangrijkste thema’s voor de toekomst, digitalisering, automatisering en duurzaamheid. Dat doen ze op 2 februari om 9.00 uur. Op 3 en 4 februari houdt Christian Thones elke dag een keynotelezing, woensdag over automatisering, donderdag over digitalisering. In de digitale showroom vind je meer dan 25 machines.

Hier vind je het volledige programma en kun je je (gratis) aanmelden en eventueel een afspraak plannen met een van de experts.

2 gedachten over “Drie premières op digitale huisshow DMG Mori Pfronten

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest