Spanflug

De VDW in Duitsland zet een opvallende stap: de belangenorganisatie voor de Duitse werktuigmachinebouwers neemt een minderheidsbelang in Spanflug Technologies. Deze startup ontwikkelt calculatiesoftware voor de CNC-verspaning en heeft een inkoopplatform voor frees- en draaidelen gelanceerd.


Spanflug Technologies, een spin-off van de Technische Universiteit München, is sinds 2018 bezig om het hele inkoopproces voor CNC frees- en draaidelen te automatiseren. Markus Westermeier, co-founder, noemt de VDW een ideale partner omdat het bedrijf via deze organisatie een goede link krijgt met de hele CNC-industrie. Daarnaast beschikt de VDW over een schat aan branche-informatie en een netwerk om ideeën mee uit te wisselen.

Eind vorig jaar hebben we Markus Westermeier, mede-oprichter van Spanflug geïnterviewd voor de komende editie van Made-in-Europe Solutions Magazine. Een samenvatting kun je hier alvast lezen. Spanflug neemt deel aan de digitale editie van Metav (23-26 maart)

Positie Duitse machinebouw- en maakindustrie versterken

Wilfried Schäfer, directeur VDW, ziet in het platform en de calculatiesoftware van Spanflug een middel om als Duitse machinebouwindustrie internationaal de concurrentiepositie te versterken. “Het doel is om de Spanflug technologie en de efficiencywinst die hieruit voortvloeit te gebruiken om de lange termijn concurrentiekracht van de Duitse maakindustrie te waarborgen.” Schäfer erkent dat de deelname door de VDW een nieuwe stap is voor de koepelorganisatie. Hij ziet het als het openslaan van een nieuw hoofdstuk. “Juist in disruptieve tijden is het belangrijk ons portfolio te verbreden, omdat we daarmee voor nieuwe leden attractief zijn.”

70 maakbedrijven al aangesloten bij het platform

Het platform beschikt al over een netwerk van 70 maakbedrijven in Duitsland en Oostenrijk. Daarmee kan het kwaliteit en snelle leveringen garanderen. Maar het zorgt vooral voor een aanzienlijke tijdbesparing in het inkoopproces, terwijl de maakbedrijven besparen op sales – en marketingkosten en ongebruikte capaciteiten kunnen vermarkten. De software achter het platform, die op basis van een CAD-model en technische tekening, direct de prijs berekent, wordt ook als Software as a Service aangeboden aan maakbedrijven die daarmee hun calculatiewerk willen automatiseren.

3 gedachten over “VDW neemt belang in inkoopplatform Spanflug

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest