DMG Mori M1

DMG Mori presenteert deze week tijdens de digitale huisshow Pfronten de nieuwe M1, het nieuwe 3-assige instapmodel. De machine is ontwikkeld in Polen, voorzien van een Siemens 828D besturing (compatible met de 840D) én wordt geleverd inclusief de IoT connector. Digitalisering speelt ook een rol in het koopproces, dat DMG Mori online aanbiedt. Online koop je tegelijk met de machine de producten van gecertificeerde partners zoals tooling en koelsmeermiddelen.


De M1 is een van de drie wereldpremières tijdens het Digital Event van DMG Mori deze week, het alternatief voor de huisshow in Pfronten. Het gaat hier om een nieuwe 3-asser (werkbereik 550 bij 550 bij 510 mm, tafelbelasting 600 kg en vloeroppervlak 6 m2) die de fabrikant als instapmodel in de markt zet. Daarmee begeeft de machinebouwer zich op een nieuwe markt, zegt het zelf. De machine is bedoeld voor werkstukken die geen duurdere en technologisch geavanceerde freescentra nodig hebben.

Instap 3-asser vanaf de basis klaar voor IoT diensten

Een van de drie premières: de M1 waarmee DMG Mori een instapmodel aanbiedt.

Wel digitale ontsluiting van de M1

Ondanks dat het om een instapmodel gaat (instapprijs bedraagt € 49.900), is de M1 gebouwd op een machinebed uit één geheel. Dat moet zorgen voor de noodzakelijke stijfheid en stabiliteit en goede dempende eigenschappen. De extra lange rolgeleidingen dragen hier eveneens aan bij. Het meest in het oogspringende aan de nieuwe machine is dat DMG Mori deze levert met de IoT connector. Daarmee onderstreept de fabrikant dat in de toekomst digitalisering in de hele maakindustrie een rol gaat spelen, ook in de eenvoudige bewerkingscentra. Niet alleen in de highend markt dus. Deze connector vormt de interface van de machine voor andere digitale tools en softwareoplossingen van DMG Mori. Gebruikers kunnen de machine eenvoudig koppelen aan NETservice of het my DMG Mori klantenportal.  

Online koopproces

De machinebouwer levert de M1 daarnaast quasi als een plug and play machine. Alle drie de modelvarianten zijn binnen één dag na de levering operationeel. Het kopen en samenstellen van de machine gebeurt online. Hierbij kun je tijdens het kopen online contact leggen met een van de freesexperts bij de fabrikant. Ook eventuele aanvullingen met andere oplossingen uit het DMG Mori portfolio die bij de M1 passen, kunnen online besteld worden. De koper configureert online de 3-asser tot het systeem dat hij wil hebben. Zo kan men functies aan de machine toevoegen, zoals DXF import en vrije M functies, mee bestellen. Via de website kun je eveneens aanvullende producten van gecertificeerde DMG Mori partners kopen, zoals gereedschappen van Paul Horn, koelsmeermiddel van Fuchs en opspanmiddelen van HWR Spanntechnik en Kipp. De M1 wordt geleverd als een M1 complete, een M1 plus (onder andere met Renishaw meettaster) en een M1 pro (koeling door de spindel, belading van bovenaf en voorbereid voor olieneveldamp afzuiging).

Pin It on Pinterest