Plansee

De Oostenrijkse Plansee Group wordt op 1 maart volledig eigenaar van Ceratizit S.A. Tot nog toe bezat de Oostenrijkse groep de helft van de aandelen van de Luxemburgse fabrikant van hardmetalen gereedschappen. Door de overname van de rest van de aandelen ontstaat een volledig geïntegreerde groep, van het winnen van grondstoffen, de productie van hardmetaal tot en met de verwerking van het hardmetaal in de gereedschappen.


De Plansee Group heeft in het fiscale boekjaar 2019/20 een omzet gerealiseerd van €1,38 miljard; inclusief de deelnames in andere bedrijven bedroeg de omzet €2,9 miljard. De overname van het resterend deel van de joint venture Ceratizit is de grootste in de geschiedenis van het Oostenrijks bedrijf, meldt de onderneming.

Oostenrijkse groep wil volledig geïntegreerde bedrijf uitbouwen

Veiligstellen van de grondstoffenaanvoer

“Ons doel is om een volledig geïntegreerde corporate groep te vormen voor de productie en het verwerken van molybdeen en hardmetalen materialen”, zegt Karlheinz Wex, woordvoerder namens de raad van bestuur van de Plansee Group. Wezenlijke onderdelen van het proces vormen de divisies Plansee High Performance Materials (waar de producten van molybdeen en hardmetaal worden geproduceerd) en Ceratizit (hardmetalen gereedschappen) alsook het veilig stellen van de aanvoer van grondstoffen voor de langere termijn.

Details nog verder uitwerken

Karlheinz Wex ziet daarnaast mogelijke synergievoordelen in de levering van wolfraam als grondstof, in de nauwe samenwerking op het vlak van digitalisering en in de dienstverlening richting de markt. De details en wat de overname voor divisies gaat betekenen, worden in de komende maander verder uitgewerkt. Wex zegt verder dat de groep als  meerderheidsaandeelhouder te worden, het Ceratizit succesverhaal wil continueren, sneller en effectiever.

Ceratizit is in 2002 ontstaan uit het samengaan van het Oostenrijkse Plansee Tizit en het Luxemburgse Cerametal. Sinds deze fusie heeft de gereedschappenfabrikant de omzet weten te verdrievoudigen. Financiële details maken de partijen niet bekend. De overname moet nog goed gekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

3 gedachten over “Plansee Group lijft Ceratizit volledig in

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest