Made-in-Europe.nu
Schunk CoLab

Schunk neemt applicatiecentrum CoLab in gebruik

Schunk heeft in Duitsland een nieuw applicatiecentrum voor automatiseringsoplossingen in gebruik genomen. Het CoLab applicatiecentrum geeft klanten de ruimte samen met de Schunk engineers automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en te testen. Vooral de cobot staat centraal.


Het applicatiecentrum is opgedeeld in kleinere cellen voor lichtgewicht ontwerpen, industriële robots en testopstellingen. Er zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar om een passende oplossing te vinden voor de specifieke vraagstellingen. Behalve testen en de mogelijkheden ervaren, om onzekerheden vooraf weg te nemen, gebruikt Schunk het CoLab ook om oplossingen voor klanten te valideren.

Klanten kunnen automatiseringsoplossingen testen, ervaren en valideren

Focus op nieuwe technieken van Schunk

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden van de nieuwe Schunk-technologieën. Bijvoorbeeld de nieuwe Schunk Adheseo-grijpers; of het gebruik van magnetische grijpers. De toepassingen hebben veelal betrekking op lichtgewicht robots, maar ook conventionele industriële robots van andere fabrikanten kunnen probleemloos worden geïmplementeerd. Het CoLab is zo’n 800 vierkante meter groot en is ondergebracht bij Schunk in Brackenheim-Hausen (D).

Schunk levert voor de Doosan cobots een aantal plug and work oplissingen qua grijpersystemen.

Plug and play oplossingen voor cobots

Eind vorig jaar heeft Schunk voor enkele cobots plug and play oplossingen op de markt gebracht, onder andere de Doosan Robotics, de UR en de Techman cobots. Met het Plug and Work portfolio reageert Schunk op de groeiende populariteit van deze cobots. De verschillende grijpersystemen van Schunk zijn zo aangepast dat ze zich eenvoudig laten integreren met de cobots van de drie merken. Gebruikers kunnen met één muisklik de CAD-modellen van de verschillende componenten downloaden vanuit de online configurator.

Pin It on Pinterest