Made-in-Europe.nu

Data driven manufacturing realiteit bij Betech Mass Turning

In Hoogeveen draait Betech Mass Turning tegen prijzen waar de Chinese concurrentie niet tegenop kan. Die opmerking in het openingsartikel van het volledig vernieuwde Solutions Magazine weerspiegelt waarom Industrie 4.0 zo belangrijk is voor de Europese maakindustrie.

Smart Industry is dan ook een van de pijlers onder de redactionele inhoud van Solutions Magazine. Je kunt in deze en komende uitgaven ook lezen over de praktijk bij verspanende bedrijven. Over de best solutions zoals waarom koelsmeermiddel bij kunststof verspaner Hemabo belangrijk is; en hoe het internationaal vermaarde maritiem onderzoeksinstituut Marin met 5-assig precisie frezen de scheepvaart helpt zuinigere scheepsaandrijvingen te bouwen. Samenwerken is een ander thema dat aan bod komt. Mikrocentrum start communities rond de thema’s Model Based Definition, Clean en industrieel lijmen. Want het komt tegenwoordig aan op een complete oplossing, niet meer op één onderdeel van het proces.

Lees er meer over in deze nieuwe editie van Solutions Magazine, online en in print. En aarzel niet om te laten weten wat je van deze nieuwe editie vindt. Samen kunnen we het magazine nog boeiender maken.

Verder onder meer:

Smart industry & additive manufacturing

BETECH: DATA DRIVEN MANUFACTURING.

Data sturen de productie bij Betech Mass Turning. Maar de operators aan de CNC-machines krijgen een steeds grotere rol.

Lees verder

Precisiewerk bij Marin.

Scheepswerven uit de hele wereld komen naar Marin. Daar frezen ze heel nauwkeurig de scheepsschroeven op schaal. 5-assig tegenwoordig.

Lees verder

Hemabo zet in op proceszekerheid.

Proceszekerheid is heel belangrijk bij Hemabo. Dat trekt de Hengelose kunststofverspaner door tot in de kleinste details.

Lees verder

20 procent overhead-kosten door calculeren

Spanflug

Een vijfde van de overheadkosten zit in calculeren en offertes maken. Dat kan slimmer, vinden de jongens van Spanflug.

Lees verder

1 comment

Pin It on Pinterest