DMG Mori investeert €75 miljoen in de bouw van een volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde fabriek voor 5-assers in China. De fabriek in Pinghu krijgt een capaciteit van 2.200 5-assige CNC-bewerkingscentra uit de DMU reeks per jaar, uitsluitend bedoeld voor de Chinese markt.


Made in China, for China. Onder dat motto kondigt DMG Mori de bouw van de Chinese fabriek aan. Dat dit deze week gebeurt is geen toeval: in Beijing vindt deze week Cimt 2021 plaats, een van de belangrijkste beurzen voor de metaalindustrie in Azië. China blijft de grootste afzetmarkt voor CNC-machines, waaronder 5-assers, ook al hebben de verkopen in het land flinke klappen gekregen in de voorbije jaren.

Vanaf eind 2022 jaarlijkse productiecapaciteit van 2.200 DMU machines beschikbaar

De nieuwe fabriek voor 5-assers beslaat 70.000 m2.

Complete digitalisering van alle processen

Christian Thönes, bestuursvoorzitter DMG Mori AG, zegt dat de Chinese fabriek “wereldwijd de modernste fabriek” wordt. Het concern wil hier alle technologieën uit eigen huis in één totaal concept integreren. Dat betekent van flexibele automatisering, digitalisering van de totale bedrijfsprocessen tot en met AGV’s op de werkvloer voor de materiaalaanvoer. In Pinghu zullen vanaf eind 2022 DMU-machines worden gebouwd voor de lokale markt. Pinghu ligt in de Yangtsee-delta, een regio die zich zeer snel ontwikkelt.

Ook Chinese werknemers gaan met Tulip platform aan de slag

Het wordt de tweede volledig gedigitaliseerde fabriek die DMG Mori sinds de uitbraak van de covid-19 pandemie bouwt. In september vorig jaar is de nieuwe monoBlock Excellence Factory in Pfronten in gebruik genomen. Hier zijn 36 AGV’s van eigen fabricaat operationeel. Ook gebruiken de medewerkers het Tulip platform om de werkplek te digitaliseren, zonder dat er kennis van programmeren voor nodig is. Dit no-code platform wordt ook in China geïntegreerd.

DMG Mori telt in China inmiddels meer dan 500 medewerkers. Naast het technologiecentrum in Shanghai is er al een fabriek in Tianijn en acht verkoop- en servicelocaties.

Foto: na de Excellence Factory in Pfronten wordt de nieuwe fabriek in China de tweede locatie die volledig gedigitaliseerd wordt inclusief het gebruik van AGV’s en het Tulip platform

Pin It on Pinterest