Made-in-Europe.nu
Verisurf

High QA en Verisurf gaan softwarepakketten integreren

High QA en Verisurf gaan hun Inspection Manager respectievelijk Verisurf 3D meet- en inspectiesoftware vergaand integreren. De twee partijen willen met deze stap de kwaliteitscontrole verder automatiseren on foutkansen minimaliseren.


“Kwaliteitsborging is belangrijker dan ooit”, zegt Sam Golan, oprichter en CEO van High QA. “Dit partnerschap met Verisurf zorgt voor een gestroomlijnde workflow voor maakbedrijven. Hoe meer stappen in het proces je kunt automatiseren, hoe minder menselijke fouten er waarschijnlijk zullen optreden.” De twee bedrijven verwachten flinke stappen op dit vlak te zetten door de softwaretools vergaand te integreren. Verisurf meet- en inspectiesoftware verzamelt meetdata en analyses. Inspection Manager, het belangrijkste pakket van High QA, markeert automatisch 2D tekenen en 3D modellen en extraheert automatisch GD&T-vereisten en kwaliteitseisen. Dit zorgt voor aanzienlijke tijdwinst.

Hoe meer je inspectiesoftware automatiseert, des te kleiner wordt de kans op menselijke fouten

Realmtime vergelijking CAD-model met fysiek onderdeel

Het doel van de integratie van de beide softwarepakketten is dat data voor het meet-, inspectie- en rapportageproces beschikbaar komen op basis van een realtime vergelijking van geproduceerde onderdelen met 3D CAD-modellen, PDF’s met annotaties en 2D tekeningen. Verisurf 3D ondersteunt bijna alle CAD formaten en alle coördinatenmeetmachines, zowel de heel nieuwe als die van oudere generaties. Ook meetgegevens van scanners, lasertrackers en draagbare meetarmen kunnen ingelezen worden. Ernie Husted, President en CEO van Verisurf Software, zegt dat het doel is gebruikers meet- en inspectietools te bieden die flexibel zijn en gemakkelijk te gebruiken. “In de maakindustrie betekent dit dat de software open moet zijn en compatible met de steeds verder ontwikkelende meetgereedschappen en -processen.”

Nieuwe release Verisurf 2021

De integratie van de Verisurf oplossingen in de High QA software is gericht op de kwaliteitscontrole in de productieomgeving. Hoe de twee bedrijven denken het kwaliteitsborgingproces verder te optimaliseren en versnellen, zullen ze in juni verder toelichten in een speciaal webinar over de samenwerking.

Verisurf heeft afgelopen week de Verisurf 2021 release aangekondigd. Hierin zit onder andere ondersteuning voor de 5-assige tactiele taster Renishaw PH20  en PH10 en de Revo 5-assige scannertasters van het Britse concern.

Pin It on Pinterest