Made-in-Europe.nu
MonsterMill FRP CR

Ceratizit meldt Monstermill FRP CR aan voor patent

Ceratizit heeft patent aangevraagd voor de snijgeometrie van de nieuwe MonsterMill FRP CR volhardmetalen frees. Met deze nieuwe frees belooft de gereedschappenfabrikant de gereedschapskosten bij het frezen van vezelversterkte kunststoffen te reduceren.

Vezelversterkte kunststoffen vind je in steeds meer toepassingen terug. Deze ontwikkeling wordt aangejaagd door de vraag naar lichte en tegelijkertijd stijve constructies. Het frezen van deze materialen is nog steeds een uitdaging, gelet op de hoge mate van slijtage aan de snijkanten door de specifieke materiaaleigenschappen. Met een combinatie van een hoogwaardig hardmetaal en een speciale diamantcoating, pakt Ceratizit dit probleem aan met de nieuwe frees. Maar het is vooral de geometrie van de snijkant die het verschil maakt.

VHM frees voor vezelversterkte kunststoffen kent langere standtijd dankzij speciale geometrie

De nieuwe MonsterMill FRP CR.

Totale lengte van de snijkant benutten

In vergelijking met conventionele frezen met een vaste compressiezone genereren de linker- en rechtersnijkanten op elk snijelement een vezelcompressie die onafhankelijk is van de vezellengte. Over de totale lengte van de snijkant worden de vezels in elke richting schoon afgesneden, zonder het werkstuk daarbij te beschadigen. Delaminatie van het materiaal wordt hiermee sterk verminderd. Afhankelijk van de dikte van het materiaal dat men freest kan de FRP CR frees meerdere keren worden gebruikt. De compressie van de vezels gebeurt immers over de volledige snijkantlengte.

Verhoogde levensduur van het gereedschap dankzij de pendelbeweging

Afhankelijk van de dikte en de vorm van het onderdeel kan de standtijd van de FRP CR aanzienlijk worden verlengd. De lengte-onafhankelijke drukzone laat het gereedschap oscilleren in axiale richting. Dit ondersteunt de stofverwijdering en bevordert de koeling van de snijkanten. Hierdoor neemt de standtijd toe. Bij het bewerken van vormdelen reduceert de nieuwe frees de programmeertijd.

1 comment

Pin It on Pinterest